Rīgā plānots likvidēt piecas sporta skolas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti šodien atbalstīja piecu sporta skolu likvidēšanu.

Plānots likvidēt TTP basketbola skolu un Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolu un noteikt, ka ar nākamā gada 1. janvāri abu basketbola skolu profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu basketbolā īstenos bērnu un jauniešu basketbola skola «Rīga».

Tāpat plānots likvidēt bērnu un jaunatnes sporta skolu «Jugla» un noteikt, ka ar 2010. gada 1. janvāri bērnu un jaunatnes sporta skolas «Jugla» profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas īstenos bērnu un jauniešu basketbola skola «Rīga», Rīgas Vingrošanas skola un Rīgas 3. bērnu un jaunatnes sporta skola.

No nākamā gada janvāra likvidēs Rīgas Vieglatlētikas skolu un tās profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu vieglatlētikā īstenos sporta skola «Arkādija».

Likvidēts tiks arī bērnu un jauniešu sporta centrs «Daugavas sporta nams», un no nākamā gada janvāra, profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu basketbolā īstenos bērnu un jauniešu basketbola skola «Rīga», bet programmu peldēšanā īstenos bērnu un jaunatnes sporta skola «Rīdzene».

Tāpat domnieki vienojās pārdēvēt Krišjāņa Kundziņa vārdā nosauktās brīvās cīņas sporta skolu par Krišjāņa Kundziņa vārdā nosaukto cīņas sporta skolu.

Minēto reorganizējamo profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu reorganizācija jāpabeidz līdz 2010. gada 31. janvārim, paredz Rīgas pašvaldības profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu tīkla pilnveidošanas pasākumu plāns. Gala lēmums jāpieņem Rīgas domei.

Kā ziņots, Rīgas sporta skolas reāli likvidētas netiks un audzēkņiem nodarbību vieta nebūs jāmaina, iepriekš apgalvoja Rīgas domes Sporta pārvaldes vadītājs Kārlis Villerušs.

Villerušs skaidroja, ka finansējums no valsts puses sporta skolu darbības nodrošināšanai esot ievērojami samazināts - piešķirta tikai aptuveni trešdaļa jeb 36% no nepieciešamā finansējuma treneru likmēm. «Līdz ar to pašvaldībai jāatrod šīs divas trūkstošās.»

Nevienas sporta skolas telpas netiks atstātas un neviena nodarbību grupa netiks slēgta, tikai tiks apvienota administrācija. «Sporta skolas nosaukuma likvidācija nenozīmē, ka tiks likvidēta, piemēram, sporta bāze Juglā. Paukotājiem nebūs jābrauc uz Pārdaugavu, viņi varēs trenēties turpat, kur iepriekš,» norādīja Vilerušs.

Pašvaldības ierēdnis atzina, ka vissarežģītākā esot situācija ar basketbolu, kas galvaspilsētā ir ļoti populārs sporta veids un ar kuru nodarbojas astoņās sporta skolās.

«Basketbols tiks apvienots vienā sporta skolā, bet, pareizi strukturējot, varēs saglabāt filiāļu tīklu un iekšējo konkurenci starp tām, tāpat arī saglabāt komandas. Šis plāns izstrādāts tā, lai nezaudētu esošās grupas un tās varētu palikt esošajās vietās,» apgalvoja Villerušs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu