Rīgas skolēniem atlaides sabiedriskajā transportā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas skolu 2.-4. un 5.-9.klases skolēniem šodien stājas spēkā jaunais statuss atlaižu saņemšanai pilsētas sabiedriskajā transportā, informēja pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Statuss šīm kategorijām tiek atjaunots atbilstoši dzimšanas gadam - tas nozīmē: ja skolēns sāk mācības norādītajā klasē un viņa dzimšanas gads ir attiecīgi norādītais, skolēns no šodienas automātiski saņems tiesības izmantot sev pienākošos atlaidi - attiecīgi 100% vai 50% apmērā.

Vecākiem būtu jāpievērš uzmanība - ja skolēns sācis mācības ātrāk vai kāda cita iemesla dēļ dzimšanas gads atšķiras, viņi tiek lūgti doties uz «Rīgas satiksmes» Klientu apkalpošanas centru vai interesēties savā skolā, vai un kad ieradīsies «Rīgas satiksmes» portatīvais Klientu apkalpošanas centrs.

Tādēļ, lai nerastos pārpratumi ar kontrolieriem, ir ieteicams pārliecināties par sava e-talona saturu, norādīja Bērziņa.

Rīgas sabiedriskā transporta klientiem, personalizētā e-talona lietotājiem, kuri izmanto pašvaldības piešķirtās atlaides, reizi gadā ir jāapliecina statuss - tiesības izmantot atlaidi arī turpmāk. Kā ziņots, skolēniem, kuri mācās Rīgas skolā no 1. līdz 4. klasei, pienākas 100% atlaide, savukārt, ja skolēns mācās no 5. līdz 12.klasei, tad skolēnam sabiedriskā transporta mēneša biļete maksā pusi no cenas.

1.klases skolēniem un tiem, kuri Rīgā līdz šim nebija mācījušies, lai iegādātos un izmantotu mēneša braukšanas biļeti, līdz 15.septembrim bija jāpiesakās un jāsaņem personalizētais e-talons.

Skolēniem, kuri sāka mācības 2., 3. un 4. klasē, kā arī 6., 7., 8., un 9. klasē, tiesības lietot atlaidi mēneša braukšanas biļešu iegādei un izmantošanai Rīgas sabiedriskajā transportā tika pagarinātas automātiski saskaņā ar skolēna dzimšanas gadu.

Piemēram, ja skolēns dzimis 2001.gadā un sāk mācības 2.klasē, viņa statuss tiks automātiski pagarināts, ja dzimis 2000.gadā un uzsāk mācības 3.klasē - statuss tiek pagarināts automātiski. Attiecīgi, 4.klasi sākot, dzimšanas gads ir 1999., 6.klasi -1997., 7.klasi -1996., 8.klasi - 1995., 9.klasi - 1994.gads. Statuss varētu netikt pagarināts, ja skolēns mācības sācis ātrāk vai vēlāk.

Tiem skolēniem, kuri mācības sāka 5.klasē, no šodienas ir pieejamas biļetes ar 50% atlaidi ikvienā tirdzniecības vietā, un tās var iegādāties, ielādējot tās skolēna personalizētajā e-talonā.

Savukārt 10.-12. klases skolēniem no šodienas liegta iespēja iegādāties mēneša braukšanas biļeti savā personalizētajā e-talonā, ja skolēns nebūs ar izziņu no skolas ieradies «Rīgas satiksmes» Klientu apkalpošanas centrā vai statusu atjaunojis savā mācību iestādē, Rīgas satiksmes pārvietojamajā apkalpošanas centrā.

«Rīgas satiksme» joprojām aicina mācību iestādes pieteikties pārvietojamajam klientu centram apkalpošanai tieši mācību iestādē. Piesakoties tam, iestāde novērsīs nepieciešamību saviem audzēkņiem un viņu vecākiem doties uz Klientu apkalpošanas centru, kā arī pašai iestādei - nepieciešamību izsniegt izziņas.

Ikvienas Rīgas mācību iestādes pārstāvis var zvanīt uz «Rīgas satiksmes» informatīvo tālruni 80001919 un izteikt vēlmi uzņemt savā iestādē pārvietojamo klientu centru. Mācību iestādēs statuss tiks atjaunots visiem, kuriem ir personalizētais e-talons, izņemot 2.-9.klasi, kuru statuss tiks automātiski atjaunots atbilstoši dzimšanas gadam.

«Rīgas satiksme» septembrī un oktobrī piedāvā iegādāties pagaidu biļetes skolēniem un studentiem ar 50% atlaidi. Iegādāties un izmantot braukšanai tās varēs, uzrādot derīgu skolēna vai studenta apliecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu