Rektori gatavi radikālai rīcībai pret finansējuma samazinājumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīt notiks Latvijas Universitāšu asociācijas tikšanās, kurā rektori domās par radikāliem soļiem, kā valdībai likt ieklausīties augstākās izglītības pārstāvju viedoklī par jau notikušajiem un gaidāmajiem finansējuma samazinājumiem.

Kā vakar Latvijas Studentu apvienības rīkotajā diskusijā norādīja Latvijas Universitātes (LU) rektors Mārcis Auziņš, ir skaidrs, ka jebkurā gadījumā līdz gada beigām nekādas būtiskas reformas augstākajā izglītībā neizdosies paveikt un augstskolām būs jādomā, kā ar samazināto finansējumu pārdzīvot ziemu.

Neatbalstot variantu, kurā līdzekļu trūkuma dēļ augstskolas, piemēram, varētu nekurināt telpas vairākas nedēļas, šinī laikā paredzētās mācības pārceļot uz vasaru, LU rektors aicināja domāt par to, kā likt valdībai ieklausīties augstākās izglītības institūciju viedoklī.

"Es publiski neaicinu uz radikāliem soļiem, taču - vai turpināsim rakstīt pieklājīgas vēstules [Izglītības un zinātnes] ministrijai un valdībai, vai arī domāsim, kā mūs padarīt dzirdamus?" norādīja Auziņš, piebilstot, ka nesaskata iemeslu, kādēļ šajā jautājumā nebūt vienotiem visiem augstākajā izglītībā iesaistītajiem - gan mācībspēkiem, gan studentiem.

Latvijas Rektoru padomes (LRP) priekšsēdētāja Tatjana Volkova vakar norādīja, ka rīt, 2.oktobrī, gaidāma arī LRP sēde, kurā padome formulēs savu viedokli attiecībā uz finansējuma samazinājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu