Šodien vidusskolēniem pirmais eksāmens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien vidusskolēni Latvijā kārto šogad pirmo centralizēto eksāmenu latviešu valodā un literatūrā.

Lai pabeigtu vidusskolu, jānokārto vismaz pieci centralizētie eksāmeni. Skolēniem obligāti jānokārto eksāmeni latviešu valodā un literatūrā, kā arī kādā no četrām svešvalodām: angļu, vācu, krievu vai franču. Vēl vienu eksāmenu par obligātu nosaka katra skola individuāli. Atlikušos divus eksāmenus var izvēlēties katrs skolēns individuāli.

Jau ziņots, ka šogad centralizētos eksāmenus vispārējās un profesionālajās izglītības iestādēs kārtos apmēram 50 000 skolēnu. 831 cilvēks centralizētos eksāmenus kārtos augstskolās.

Apmēram 1700 vērtētājiem, kas ir atbilstošo priekšmetu pedagogi, līdz 18. jūlijam, kad ISEC plāno paziņot centralizēto eksāmenu rezultātus, būs jāizlabo apmēram 120 000 eksāmena darbu.

Visvairāk vidusskolēnu šogad kārtos eksāmenu angļu valodā — apmēram 20 000 skolēnu —, kā arī latviešu valodā, vēsturē un matemātikā.

No 27. jūnija līdz 5. jūlijam centralizētos eksāmenus varēs kārtot papildtermiņā, ja attaisnojošu iemeslu dēļ to nav bijis iespējams izdarīt konkrētajā datumā.

Kā ziņots, saskaņā ar Augstskolu likumu kopš pagājušā gada visās Latvijas augstskolās pilna laika studijās studenti tiek uzņemti, ņemot vērā centralizēto eksāmenu sertifikātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu