Veikals atsauc no pārdošanas krāsojamās grāmatas ar slepkavību tematiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielbritānijas veikalu ķēde «Tesco» atsaukusi no pārdošanas krāsojamās grāmatas ar slepkavību tematiku, kas bija paredzētas bērniem no piecu gadu vecuma.

16 lappuses biezā krāsojamajā grāmatā attēlotas asinis, naži un kliedzoši upuri, kā arī aina no Alfrēda Hičkoka šausmu filmas «Psycho». Uz grāmatiņas bija norādīts, ka tā paredzēta bērniem no piecu līdz astoņu gadu vecumam.

Krāsojamajā grāmatā ar nosaukumu «Colour Me Good - Arrggghhhh!!» iekļautas ainas no šausmu filmu klasikas - «Fatal Attraction», «Psycho», «Misery», «Hellraiser», «The Shining» un «The Silence of the Lambs».

56 gadus vecais brits Kriss Takvuds to nejauši pamanīja, meklējot dāvanu savam septiņus gadus vecajam mazdēlam. «Neticami, ka šādas lietas tiek pārdotas bērniem. Ir skaidrs, ka tās nav piemērotas bērniem. Ko, pie velna, viņi ir nolīguši, kurš ko tādu pieļāvis?» viņš ir sašutis.

Uz krāsojamās grāmatas pēdējā vāka teikts, ka tajā ir «patiešām biedējošas lietas» un «vairāk asiņu, nekā var nokratīt no dunča».

Savukārt «Tesco» pārstāvis sacīja, ka grāmatu ķēdes mājaslapā ievietojis tās izdevējs. «Uz pārdevējiem, kas savu piedāvājumu publicē mūsu mājaslapā, attiecas ļoti skaidri noteikumi. Mums žēl, ka šajā gadījumā tie netika ievēroti,» paziņoja pārstāvis.

«Mēs pārdevējam atgādināsim to, cik svarīgi ir izvēlēties produktam īsto kategoriju,» viņš turpināja. «Protams, ja rodas kādas problēmas, mēs nekavējoties sazināmies ar pārdevēju, lai tas ievada pareizu informāciju.»

Grāmatas izdevniecība «I Love Mel» uzstāj, ka produkts esot paredzēts pieaugušo auditorijai, lai arī uz vāka atzīmēts, ka tas piemērots «iesācējiem» un «labiem krāsotājiem».

«Mani produkti nav paredzēti bērniem,» sacīja kompānijas «I Love Mel» vadītāja Mela Eliota. «Tās ir mūsdienīgas, popkultūras iedvesmotas lietas, kas domātas rotaļīgiem pieaugušajiem. Es nezināju, ka līgums ar citu izplatīšanas kompāniju nozīmēja arī manu produktu pārdošanu «Tesco» mājaslapā.»

«Uz «Colour Me Good Arrggghhhh!!» vāka ir zīmējums no šausmu filmas «Psycho», kurā sieviete tiek līdz nāvei sadurta dušā. Manuprāt, tā ir diezgan skaidra norāde, ka grāmata nav paredzēta bērniem,» viņa teica.

«Taču «Tesco» mājaslapā norādīts, ka mani produkti paredzēti bērniem no piecu līdz astoņu gadu vecumam, un tā ir viņu kļūda,» piebilda Eliota.

Tagad krāsojamās grāmatas no «Tesco» mājaslapas izņemtas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu