Informēs par studiju iespējām ASV

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ASV Izglītības informācijas un testēšanas centrs «Education USA» rīkos ASV Izglītības dienu, lai studentus, vidusskolēnus un viņu vecākus informētu par studiju iespējām Savienotajās Valstīs, informēja centrā.

Pasākumu atklās ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Ivars Knēts. Par savu studiju pieredzi ASV un tās ieguldījumu karjeras izaugsmē stāstīs AS «Swedbank» valdes loceklis un Ņujorkas Universitātes absolvents Toms Siliņš.

Par ASV izglītības sistēmu un iespējām, ko tā sniedz, stāstīs arī ASV vēstniecības pārstāvji, pasniedzēji un studenti no ASV, kas šobrīd strādā Latvijā. Par pieteikšanās procesu un iestājpārbaudījumiem ASV augstskolās kā bakalaura, tā tālākizglītības programmās, kā arī par stipendiju iespējām stāstīs vidusskolēni un studenti no Latvijas, kas paši gatavojas studēt ASV. Jaunāko informāciju par studiju vīzām uz ASV stāstīs ASV vēstniecības Latvijā konsulārās daļas pārstāvis.

Kā skaidro centra pārstāvji, gatavoties studijām ASV nepieciešams vismaz gadu iepriekš, jo dokumentus nākamajam studiju gadam augstskolas pieņem jau decembrī. Līdz tam augstskolas izvēlei jau jābūt skaidrai, kā arī jābūt nokārtotiem testiem - TOEFL angļu valodas zināšanu pārbaudei un SAT, kas pārbauda topošā studenta spējas apgūt bakalaura līmeņa programmu ASV.

Tiem, kas vēlas studēt maģistratūrā vai doktorantūrā, jākārto GRE vai GMAT tests (biznesa vadības maģistra jeb MBA programmām). Lemjot par studenta uzņemšanu, būtiskas ir arī atzīmes un sabiedriskā darbība. Studenti no Latvijas ASV visbiežāk vēlas apgūt ekonomiku, biznesu un jurisprudenci, populāras ir arī dažādas mākslas programmas, stāsta «Education USA» centra Latvijā vadītāja Dagnija Žiba. Pašlaik ASV augstskolās studē vairāk nekā 400 studentu no Latvijas.

Izglītības nedēļas ietvaros semināri par izglītības iespējām ASV notiks arī Liepājā un Daugavpilī. Pērn «Education USA» izglītības dienu apmeklēja vairāk nekā 200 cilvēki.

RTU Rīgas Biznesa skolas paspārnē esošais ASV Izglītības informācijas un testēšanas centrs ir vienīgais oficiālais informācijas avots Latvijā par iespējām mācīties ASV. Centrā bez maksas iespējams meklēt studiju un to finansējuma iespējas, kā arī izmantot bibliotēku un datorklases. RTU Rīgas Biznesa skola ir oficiālais ETS («Educational Testing Service») pārstāvis Latvijā un regulāri administrē TOEFL, SAT, GRE, SLEP un TOEIC testus Rīgā, kā arī organizē sagatavošanās kursus testiem.

Pasākums notiks Kaļķu ielā 1 un sāksies plkst.13.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu