Liepājas medicīnas koledžu pievienos Stradiņa universitātei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai īstenotu efektīvu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un tās padotības iestāžu funkciju izpildi, saskaņotu studiju programmu izstrādi un pilnvērtīgi izmantotu materiāltehnisko bāzi, nodrošinot valsts budžeta līdzekļu optimālu izlietojumu, IZM padotībā esošā Liepājas medicīnas koledža ar 2010.gada 1.septembri tiks pievienota Rīgas Stradiņa universitātei (RSU).

Uz koledžas bāzes izveidotajā RSU filiālē arī turpmāk varēs apgūt tās pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas, kuras šobrīd īsteno Liepājas medicīnas koledža.

Izvērtējot koledžas darbības ekonomiskos rādītājus un attīstības perspektīvas valsts budžeta samazināta finansējuma apstākļos, kā arī konsultējoties ar IZM, Veselības ministrijas un Rīgas Stradiņa universitātes pārstāvjiem, 2009.gada 18.augustā koledžas padome pieņēma lēmumu par koledžas pievienošanos Rīgas Stradiņa universitātei. Šis Liepājas medicīnas koledžas padomes lēmums tika atbalstīts arī Rīgas Stradiņa universitātes Senāta 2009.gada 1.septembra sēdē.

Koledžas pievienošana Rīgas Stradiņa universitātei nodrošinās koledžas un Rīgas Stradiņa universitātes resursu - akadēmiskā personāla un struktūrfondu - konsolidāciju efektīvākai to izmantošanai un izglītības kvalitātes paaugstināšanai, kas saistīta ar optimālas un efektīvas pārvaldes sistēmas izveidi, saskaņotu studiju programmu izstrādi, iespējām izmantot apvienotos bibliotēku resursus, kā arī iespējām iesniegt kopīgus makroprojektus ES fondiem, izslēdzot sadrumstalotības iespējas un izmantojot Rīgas Stradiņa universitātes struktūrvienību iespējas. Resursu konsolidācija mazinās iespējamos riskus izglītības procesa īstenošanā, kas saistīti ar izmaiņām demogrāfiskajā situācijā un potenciālo reflektantu skaita samazināšanos.

Liepājas medicīnas koledža īsteno pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas «Māszinības» un «Ārstniecība», sagatavojot 4.līmeņa profesionālās kvalifikācijas speciālistus - māsas, ārsta palīgus un vecmātes. Koledža īsteno arī arodizglītības programmu «Māszinības» ar iegūstamo kvalifikāciju «māsas palīgs».

IZM sagatavotais Ministru kabineta (MK) rīkojuma projekts «Par Liepājas medicīnas koledžas pievienošanu Rīgas Stradiņa universitātei» šodien, 2010.gada 5.maijā, apstiprināts MK sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu