Izveidots Studiju virzienu reģistrs ar informāciju par augstāko izglītību Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības kvalitātes valsts dienests ir izveidojis Studiju virzienu reģistru, kurā apkopota informācija par augstākās izglītības iestādēm un studiju iespējām Latvijā, pavēstīja dienesta vecākais eksperts augstākās izglītības jautājumos Juris Zīvarts.

Studiju virzienu reģistra uzdevums ir nodrošināt sabiedrībai un jebkuram interesentam pieejamu informāciju par Latvijas augstākās izglītības iestādēm.

Studiju virzienu reģistrā pieejama informācija par augstskolu un koledžu akreditāciju, kā arī studiju virzienu akreditāciju. Papildus ir iekļauti Latvijas augstākās izglītības iestāžu darbības pamatdati.

Studiju virzienu reģistrs regulāri tiks papildināts, un tajā būs pieejama aktuāla informācija par augstskolu identitāti, pašnovērtējuma ziņojumi, licenču un akreditācijas dati un citi. Turklāt mājaslapā esot atrodama specifiska informācija par studiju iespējām, piemēram, studiju programmas klasificētas gan pēc studiju virziena, gan iegūstamā grāda, gan īstenošanas vietas, gan tematiskās grupas un tamlīdzīgi.

Reģistrs pieejams tīmekļa vietnē 

Kvalitātes dienests atgādina, ka saskaņā ar 2011.gadā veiktajiem grozījumiem Augstskolu likumā, kas noteica pāreju uz studiju virzienu akreditāciju no 2013.gada līdz tam īstenotās augstākās izglītības programmu akreditācijas vietā, radās nepieciešamība pēc atbilstoša reģistra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu