Pēc atgriešanās no ārzemēm skolēniem nereti ir grūtības turpināt mācības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Laikrakstā norādīts, ka skolas vadībai šādos gadījumos jāpiedāvā risinājums, piemēram, papildu konsultācijas un skolotāja palīga pakalpojumi, bet ne vienmēr tas tiek nodrošināts. Ir gadījumi, ka skolēnam jāpavada pat pusgads mājās, gaidot septembri, lai atkārtoti mācītos attiecīgajā klasē.

Skolēni, kuru ģimenes atgriežas uz dzīvi Latvijā, nereti sastopas ar situāciju, ka ir grūti pielāgoties mācībām Latvijas skolās, jo mācību forma Latvijā var pat ļoti atšķirties no tās, kāda bijusi iepriekšējā mītnes zemē, šodien vēsta laikraksts "Diena".

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) datiem, Rīgā mācās 21 skolēns, Jūrmalā divi, Jēkabpilī četri, bet Jelgavā desmit skolēnu, kuri atgriezušies no ārzemēm. Statistikas par citām pilsētām un kopējo šādu bērnu skaitu ministrijai nav, jo skolu pienākumos nav šādu informāciju norādīt. Tomēr ir plānots no nākamā mācību gada to ieviest, vēsta "Diena".

Pārsteigumu vecākiem var sagādāt situācija, ka bērnam Latvijā mācības jāturpina pāris klašu atpakaļ. Laikrakstā minēts nesens gadījums, kad vecāki skolēnu virzīja uz 4.klasi, bet pēc komisijas vērtējuma zēna zināšanas nebija pietiekamas, un puikam bija jāsāk atkārtoti mācīties 2.klasē.

Gadījumos, ja vecāki saskaras ar problēmām, vispirms tās jārisina, sadarbojoties ar pedagogiem un izglītības iestādes administrāciju.

Pērn un šogad gan nav saņemts neviens iesniegums par problēmām, kas radušās, bērniem atgriežoties no ārvalstīm Latvijas skolās, bet ir saņemti atsevišķi skolu direktoru lūgumi sniegt skaidrojumu par papildu atbalsta pasākumiem un nepieciešamajiem finanšu līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu