Šogad par 6000 skolēniem mazāk nekā pērn, slēgtas 17 skolas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunajā mācību gadā skolas gaitas sāks par 6000 skolēniem mazāk nekā pērn, slēgtas 17 vispārējās izglītības iestādes, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

2009./2010.mācību gadā Latvijas vispārizglītojošās dienas skolās mācījās 226 034 skolēni. IZM prognozē, ka 2010./2011.mācību gadā skolēnu skaits samazināsies par aptuveni 6000 skolēniem.

2009./2010.mācību gadā 1.klasēs mācījās 20 170 bērni, šajā mācību gadā 1.klasē IZM prognozē skolēnu skaita palielinājumu - aptuveni par 1500 bērniem.

IZM norāda, ka precīzs skolēnu skaits būs zināms septembrī, kad būs apkopota izglītības iestāžu Valsts izglītības informācijas sistēmā ievadītā informācija.

2009./2010.mācību gadā Latvijā darbojās 846 vispārizglītojošās dienas skolas. 2010.gadā IZM saskaņojusi pašvaldību lēmumus par 24 izglītības iestāžu reorganizāciju - to skaitā trīs pirmsskolas izglītības iestādes un divas vakara maiņu vidusskolas, astoņu izglītības iestāžu slēgšanu, to skaitā divas pirmsskolas izglītības iestādes, viena vakara maiņu vidusskola, bet viena izglītības iestāde tiks slēgta ar 2011.gada 30.jūniju.

Pašvaldību lēmumus par trīs vispārējo izglītības iestāžu slēgšanu ar 2010./2011.mācību gadu IZM saskaņoja 2009.gadā.

Arī 2010.gadā, līdzīgi kā 2009.gadā, izglītības iestādes pamatā tiek reorganizētas, vidusskolas pārveidojot par pamatskolām vai pamatskolas pievienojot vidusskolām. Izglītības iestāžu slēgšanas pamatojumi galvenokārt saistīti ar racionālu izglītības iestāžu telpu noslodzi un finanšu līdzekļu izlietojumu, kā arī saistībā ar skolēnu skaita samazinājumu.

Tātad vispārējo izglītības iestāžu reorganizācijas rezultātā 2010./2011.mācību gadā Latvijā darbu sāks 829 vispārējās izglītības iestādes - par 17 vispārējās izglītības iestādēm mazāk nekā 2009./2010.mācību gadā.

2010.gadā IZM saskaņojusi arī četru pirmsskolas izglītības iestāžu dibināšanu.Kā ziņots, no šī gada 1.septembra Tukuma 3.vidusskolu reorganizēs par Tukuma 3.pamatskolu, no šī gada 31.augusta Džūkstes vidusskolu reorganizēs par Džūkstes pamatskolu.Smiltenes novadā pirmsskolas izglītības iestādi «Zīlīte» šī gada 31.augustā pievienoja Blomes pamatskolai, savukārt Rēzeknes novadā Audriņu vidusskolu reorganizēja par Audriņu pamatskolu.

Jūrmalas Ķemeru vidusskola no 1.septembra tiek reorganizēta par Jūrmalas Ķemeru pamatskolu, bet Jūrmalas Kauguru vidusskolas reorganizācijas rezultātā sākumskolas klases tiek pārceltas uz Jūrmalas Kauguru vidusskolu citā ēkā un Jūrmalas Mežmalas vidusskolu. No šī gada 1.jūnija Iecavas novada sākumskola «Dārtija» reorganizēta par pirmsskolas izglītības iestādi «Dārtija», Daugavpils 5.pamatskola pievienota Daugavpils pilsētas Centra ģimnāzijai, Daugavpils 8.pamatskola pievienota J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolai, Daugavpils 7.pamatskola pievienota Daugavpils 16.vidusskolai.

Kuldīgas Centra vidusskolas Snēpeles filiāle no šī gada 1.septembra turpinās realizēt pamatskolas pirmā posma izglītības programmu no 1.klases līdz 6.klasei un pirmsskolas izglītības programmu.

No šī gada 1.septembra Rīgas 7.internātpamatskola un Rīgas Lastādijas internātvidusskola reorganizētas, apvienojot un izveidojot Rīgas Lastādijas internātpamastkolu. No šī gada 1.oktobra Ludzas novada Brigu pamatskolu reorganizēs par Brigu pirmsskolas izglītības iestādi.Balvu novadā no nākamā mācību gada sākuma reorganizēs divas skolas - Balvu 2.pamatskolu pievienos Balvu pamatskolai un Balvu vakara (maiņu) vidusskolu pievienos Balvu Amatniecības vidusskolai.

Zilupes novadā no šī gada 1.jūlija Pasienes pamatskola tiks pievienota Zilupes vidusskolai.IZM pašvaldības saskaņojušas arī sešu skolu slēgšanu. No šī gada 1.septembra slēgs Cēsu pilsētas vakara vidusskolu, no šī gada 1.augusta Priekuļu novadā slēgs Veselavas pamatskolu, no 2011.gada 30.jūnija Tukuma novadā slēgs Praviņu pamatskolu. No šī gada 1.jūnija Preiļu novadā ir slēgta Aizkalnes pamatskola un Jūrmalas pirmsskolas izglītības iestāde «Rūķītis», bet no 30.jūnija - pirmsskolas izglītības iestāde «Ābecīši» Smiltenes novadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu