Mākslas akadēmijas studenti radīs tērpus trīs ministriem - Jaunzemei-Grendei, Pabrikam un Pavļutam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozarē studējošiem ir iespēja piedalīties konkursā, kura uzvarētājiem būs iespēja ietērp trīs ministrus - kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi (VL/TB-LNNK), aizsardzības ministru Arti Pabriku (V) un ekonomikas ministru Danielu Pavļutu, aģentūru LETA informēja Latvijas Mākslas akadēmijas Komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Kurpniece.

Viņa norādīja, ka šis ir viens no pirmajiem soļiem, veidojot dizaina augstākās izglītības, radošo industriju un valsts publiskās pārvaldes savstarpējas sadarbības un inovāciju struktūru. «Līdz šim pastāvošās institūciju un sektoru robežas ir liegušas izmantot Latvijas svarīgāko potenciālu - Latvijas cilvēku zināšanas, radošumu un inovāciju prasmes,» atzīst Kurpniece.

Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozares pasniedzēju un studentu iniciētā projekta mērķis esot, iesaistot Latvijas dizaineru praksē trīs valdības ministrus, piedāvāt Latvijas sabiedrībai atkāpties no tiem stereotipiskajiem priekšstatiem,kas traucē pozitīvi novērtēt Latvijas dizaineru un radošo industriju pārstāvju sniegumu, un, pārvarot aizspriedumus, ieraudzīt jaunus, inovatīvus augstākās izglītības, radošo industriju un valsts publiskās pārvaldes savstarpējās sadarbības ceļus, stāsta Kurpniece.

Latvijas Mākslas akadēmijai ir svarīgi stiprināt un veidot sadarbības partnerības ar dizaina izglītību, pētniecību un ražošanu, pilnveidot inovatīvu darbību sekmējošu vidi un palielināt sabiedrības izpratni par dizaina inovāciju lomu tautsaimniecības attīstībā.

Kā norāda Studentu pašpārvaldes vadītāja un Modes mākslas apakšnozares 2.kursa studente Anete Krišjanova, modes mākslas apakšnozares vēsturē ir neskaitāmi piemēri, kad jaunie modes dizaineri radījuši tērpus dažādiem pasākumiem un valkātājiem.

Kā pastāstīja Latvijas Mākslas akadēmijas docente Māra Binde, tad konkrētas sarunas ir jau notikušas ar kultūras ministri, kura radītos tērpus ģērbs uz Dziesmu svētkiem. Plānots, ka ministrei katrai dienai būs cits tērps. Esot notikušas jau sarunas ar ministri, kurā viņa izklāstījusi savas vēlmes, un studenti patlaban gatavojot tērpu skices. Nākamnedēļ tās tiks prezentētas pasniedzējiem, bet nedaudz vēlāk arī pašai ministrei.

Krišjanova stāsta, ka kultūras ministre par radītajiem tērpiem maksās no personīgajiem līdzekļiem.

Tikmēr Pabrikam tiks radīts viens tērps kādam konkrētam pasākumam, bet ar Pavļutu notikušas vēl tikai ievadsarunas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu