Vai zēniem un meitenēm skolā jāmāca atšķirīgas prasmes?

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

61% iedzīvotāju uzskata, ka praktisko iemaņu apgūšanā zēniem un meitenēm skolā būtu jāmācās atšķirīgas prasmes, liecina konservatīvu ideju institūta «Populares Latvija» un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā pētījuma Laba skola: vēlmes un vērtējums» rezultāti.

Par to, ka būtu jāmāca atšķirīgas prasmes, piemēram, zēniem zāģēt un naglot, bet meitenēm šūt un adīt, pilnībā pārliecināti ir 42,2% aptaujāto, bet drīzāk «jā» saka 18,6% respondentu.

Savukārt tikai 15% sabiedrības domā, ka zēniem un meitenēm skolā būtu jāmāca vienādas prasmes.

Pētījuma autori norāda, ka arī atbildes atkarībā no dzimuma būtiski neatšķiras - kaut arī sievietes nedaudz biežāk - 17% - nekā vīrieši -13% - domājušas, ka zēniem un meitenēm būtu jāmāca vienādas prasmes, abās grupās ir vienlīdz augsts to respondentu īpatsvars, kuri domā, ka būtu jāmāca atšķirīgas prasmes - 61%.

Arī tie, kuru ģimenē ir skolas vecuma bērni, visbiežāk jeb 61% piekrituši uzskatam, ka zēniem un meitenēm būtu jāmāca atšķirīgas prasmes.

Aptaujā piedalījās 1002 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu