Darbu IZM pamet daudz darbinieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts pārvaldē esošā atlīdzības apmēra dēļ darbu Izglītības un zinātnes ministrijā pamet daudz darbinieku, - intervijā laikrakstam «Diena» atzīst izglītības un zinātnes ministrs Normunds Broks (ZZS).

«Nevienam nav noslēpums, ka konsolidācijai pakļauta visa valsts pārvalde. Protams, ka atalgojuma apmērs, kas bija treknajos gados un šobrīd, atšķiras stipri. Ja citur tirgus kvalificētiem speciālistiem piedāvā lielāku atalgojumu, šie speciālisti izvēlas strādāt par lielāku atalgojumu,» situāciju skaidro ministrs.

Viņaprāt, pašlaik darbinieku aiziešana neatstājot būtisku iespaidu uz izglītības politikas veidošanu. Tas varētu notikt tad, «ja šī aiziešana .. sasniedz kritisko masu», taču to nomērīt nevarot. «Nevar teikt, ka mums būtu paralizēta departamentu darbība. Bet problēma kā tāda tā nav tikai IZM, bet visā valsts pārvaldē,» uzsver Broks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu