Pēdējos gados pieaudzis privāto izglītības iestāžu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šogad Latvijā izglītības programmu ir iespējams apgūt 146 privātajās izglītības iestādēs, kas ir par 18 privātajām izglītības iestādēm jeb 14% vairāk nekā iepriekšējā mācību gadā, informatīvajā ziņojumā par izveidojušos situāciju ar trūkstošo finansējumu 2013./2014.mācību gadā pedagogu darba samaksas nodrošināšanai privātajām izglītības iestādēm norāda Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Pēdējā gada laikā par astoņām izglītības iestādēm ir pieaudzis privāto pirmsskolas izglītības iestāžu skaits, par četrām - vispārizglītojošo sākumskolu, par trīs - vispārizglītojošo pamatskolu, par divām - bērnu un jauniešu interešu izglītības iestāžu un par vienu - vispārizglītojošo vidusskolu skaits.

Valsts izglītības informācijas sistēmas (VIIS) dati septembra sākumā liecināja, ka privātajās izglītības iestādēs vispārējās izglītības programmas apgūst 6233 izglītojamie, tostarp 1847 piecgadīgie un sešgadīgie bērni, bet 4379 bērni privātajās skolās mācās 1.-12.klasē.

Salīdzinot šo kopējo izglītojamo skaitu ar kopējo izglītojamo skaitu 2012.gada 3.septembrī, ministrija secinājusi, ka tas ir pieaudzis par 1340 izglītojamajiem jeb par 27%. Piecgadīgo un sešgadīgo bērnu skaits privātskolās audzis par 46% jeb 585 bērniem, bet 1.-12.klasē - par 755 skolēniem jeb 21%.

IZM norāda, ka lielākais izglītojamo skaita pieaugums ir vērojams divās privātajās izglītības iestādēs. Rīgas Tālmācības vidusskolā izglītojamo skaits pieaudzis par 319 izglītojamiem jeb 60%, bet tālmācības vidusskolā «Rīgas Komercskola» - par 105 izglītojamiem jeb 350%, proti, no 30 līdz 135 audzēkņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu