Vai skolēniem vajadzīgas skolas formas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

61,4% iedzīvotāju domā, ka skolēniem skolā būtu nepieciešams nēsāt vienotu skolas formu, liecina konservatīvu ideju institūta «Populares Latvija» un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā pētījuma «Laba skola: vēlmes un vērtējums» rezultāti.

Tikmēr pretēju viedokli pauž 27,6% aptaujāto.

Pētījuma autori norāda, ka respondenti, kuru ģimenēs ir skolas vecuma bērni, skolu formu nēsāšanu atbalsta retāk - 59% - nekā tie, kuru ģimenēs bērnu nav - 63%.

Atšķirības viedokļos ir vērojamas arī atkarībā no respondentu vecuma. Tā piemēram starp aptaujas dalībniekiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem nepieciešamību pēc skolas formām atbalsta 36%, bet 52% ir pret tām. Tikmēr vecuma grupā 25-34 gadi vienotas skolas formas atbalsta 60%, bet vecuma grupā 55-74 gadi to nepieciešamību atbalsta 74% aptaujas dalībnieku.

Aptaujā piedalījās 1002 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Pētījums «Laba skola: vēlmes un vērtējums» sniedz dziļāku ieskatu valsts iedzīvotāju vērtību orientācijā. Tā spilgti atspoguļojas tieši izteiktajās vēlmēs pēc tā, kādam jābūt mācību saturam un metodēm Latvijas skolās. Pētījuma autori vēlējās noskaidrot, vai skolās jāmāca būt savas valsts patriotiem, vai arī vēlamies redzēt bērnus multikulturālus un atvērtus, kā arī vai vecāki piekristu, ka viņu bērnus skolotāji var sodīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu