Vai skolās ir vieta kristīgajai mācībai?

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Vairāk nekā puse jeb 56,4% iedzīvotāju uzskata, ka reliģija ir personisks vai ģimenes jautājums un skolai tajā nevajadzētu jaukties, liecina konservatīvo ideju institūta «Populares Latvija» un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā pētījuma «Laba skola: vēlmes un vērtējums» rezultāti.

Tikmēr teju trešdaļa jeb 32,7% respondentu uzskata, ka skolas palīdzība kristīgās mācības apgūšanā bērniem var nākt tikai par labu, savukārt gandrīz 11% aptaujāto bija grūtības sniegt atbildi uz šo jautājumu.

Kā norāda pētījuma autori, iedzīvotāji, kuru ģimenē ir skolas vecuma bērni, nedaudz biežāk kā tie, kam bērnu nav, piekrituši uzskatam, ka kristīgas mācības apgūšana skolās ir pozitīvi vērtējama, - tā domāja 35% respondentu, kuru ģimenē ir bērni, un 32% no tiem, kuriem nav skolas vecuma bērnu. Abās grupās biežāk gan atbalstīts viedoklis, ka reliģija ir personisks un ģimenes jautājums, kurā skolai nevajadzētu jaukties, - attiecīgi 55% un 57% aptaujāto.

Aptaujā piedalījās 1002 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Pētījumā atspoguļotas izteiktākās vēlmēs pēc tā, kādam jābūt mācību saturam un metodēm Latvijas skolās. Pētījuma autori vēlējās noskaidrot, vai skolās jāmāca būt savas valsts patriotiem, vai arī mēs vēlamies redzēt savus bērnus multikulturālus un atvērtus, kā arī vai vecāki piekristu, ka viņu bērnus skolotāji var sodīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu