Nosaka kārtību sporta pedagogiem piemaksu saņemšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdība šodien apstiprināja Ministru kabineta noteikumus, kas nodrošina tiesisko regulējumu kārtībai, kādā tiek aprēķināts un sadalīts valsts budžeta finansējums piemaksu nodrošināšanai profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu pedagogiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projektā «Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos» ir ieguvuši 3., 4.un 5.kvalitātes pakāpes.

Noteikumi paredz, ka dotācija jeb līdzekļi akreditētās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs īstenotajās programmās paredzētajās stundās - sporta treniņos un sporta sacensībās - nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām ietver finansējumu pedagogu darba samaksas noteikumos noteiktajām kvalitātes piemaksām.

Tāpat precizēts, ka noteiktajā dotācijas apmēra aprēķināšanas metodikā netiek ietverts kvalitātes piemaksu finansējuma apmērs, tādejādi tiek piemērota summa, no kuras ir atskaitīta kvalitātes piemaksām nepieciešamā summa.

Tāpat izmaiņas nosaka, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), pieņemot lēmumu par dotācijas sadali izglītības iestādēm, izvērtē informāciju arī par pedagogiem, kuri projektā ir ieguvuši 3., 4. un 5.kvalitātes pakāpi, pamatojoties uz iestādes dibinātāja apstiprinātajām tarifikācijām pēc stāvokļa iepriekšējā gada 1.oktobrī.

Izmaiņas arī paredz, ka likumā «Par valsts budžetu 2014.gadam» pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināšanai no 2014.gada 1.septembra paredzētie līdzekļi 120 318 eiro apmērā izglītības iestādēm tiek aprēķināti un piešķirti, ievērojot šajos noteikumos minēto kārtību, viena mēneša laikā no normatīvā akta, kas paredz paaugstināt Ministru kabineta noteikumos par pedagogu darba samaksu noteikto pedagogu zemākās mēneša darba algas likmi, spēkā stāšanās.

Saskaņā ar IZM apkopoto informāciju, valstī ir 1104 pedagogi, kas īsteno profesionālās ievirzes izglītības programmas sportā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu