Piesakies apmaiņas programmās ar Kanādu!

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Kanādas vēstniecība Latvijā aicina jauniešus vecumā no 18 līdz 35 gadiem pieteikties Kanādas-Latvijas jauno pilsoņu apmaiņas programmās.

Kā aģentūru LETA informēja vēstniecībā, jauniešiem iespējams pieteikties programmā profesionālajai attīstībai, kas piedāvā jauniešiem papildināt savu darba pieredzi un profesionālo izaugsmi, strādājot Kanādā ar iepriekš noslēgtu darba līgumu.

Tāpat iespējams pieteikties arī prakses programmā, kas ļauj jauniešiem strādāt obligāto praksi Kanādā, pamatojoties uz iepriekš noslēgtu darba vai prakses līgumu.

Vēl iespējams pieteikties apakšprogrammā «Brīvdienas un darbs», kas ir programma jauniešiem, kuri vēlas gan apceļot Kanādu, iepazīstot tās kultūru, gan papildināt savus finanšu līdzekļus.

Līgums par Kanādas-Latvijas jauno pilsoņu apmaiņu parakstīts 2006.gada 25.septembrī un vienkāršo administratīvās procedūras, kas saistītas ar iebraukšanu, uzturēšanos un strādāšanu Kanādā. Arī šogad līguma priekšrocības var izmantot 400 Latvijas un 400 Kanādas pilsoņi.

Programmas darbība Latvijā tika uzsākta 2008.gada jūlijā. Kopumā pagājušajā gadā šīs programmas priekšrocības ir izmantojuši un uz Kanādu devušies 38 Latvijas jaunieši.

Katru gadu, pateicoties jauniešu apmaiņas līgumiem, vairāk kā 22 000 Kanādas jauniešu izmanto iespējas apceļot un strādāt aptuveni 40 pasaules valstīs, savukārt uz Kanādu no šīm sadarbības valstīm dodas aptuveni 36 000 jauniešu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu