Slēdzot arodskolas, pieaugs neizglītoto vīriešu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta pētniece, demogrāfe Pārsla Eglīte uzskata, ka, slēdzot profesionālās skolas, pieaugs neizglītoto vīriešu skaits, jo tieši šajās skolās ir izteikts vīriešu īpatsvars.

Eglīte šonedēļ Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē pauda bažas par to, ka gadījumā, ja šādas skolas tiks slēgtas, jaunie vīrieši, visticamāk, neizvēlēsies apmeklēt vidusskolas, piemēram, ar specializāciju uz valodām vai kādu citu priekšmetu.

Tādējādi, pēc viņas domām, pieaugs neizglītoto vīriešu skaits, un, kā uzsvēra pētniece, vairumam vīriešu jau tagad ir zemāka izglītība nekā sievietēm. Nevienlīdzīgs izglītības līmenis var būt par pamatu gan tam, ka vīriešiem rodas kaitīgi ieradumi, kā arī vardarbībai ģimenē, norādīja Eglīte.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas statistiku, šogad profesionālās izglītības iestādēs Latvijā mācās 38 819 audzēkņi, no kuriem meitenes ir mazāk nekā puse jeb 16 306.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu