Vietējo studentu skaita samazināšanos plāno kompensēt, piesaistot ārzemju studentus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Piedāvājot piecas studiju programmas angļu valodā, Liepājas Universitāte (LiepU) sākusi mērķtiecīgu darbu, lai pilna laika studijām Liepājā piesaistītu lielāku skaitu ārvalstu studentu, «Rietumu Radio» atzina LiepU studiju prorektore Ilma Neimane, piebilstot, ka studijām angļu valodā aicināti pieteikties arī Latvijas studenti.

Kā atzina Neimane, LiepU mērķis ir panākt, ka 10% no kopējā studentu skaita ir ārzemju studenti. Pašlaik datorzinātnes maģistra un bakalaura līmenī LiepU apgūst tikai divi studenti no Indijas un Bangladešas. «Nākamajā studiju gadā ārzemju studentu būs vairāk,» atzina Neimane, piebilstot, ka precīzu skaitu vēl nevarot pateikt. Tie varētu būt studenti arī no bijušajām padomju republikām. Ārzemju studentu atlases process un dažādu formalitāšu kārtošana, kā atzina Neimane, esot sarežģīta un prasa daudz laika.

Kā iepriekš «Rietumu Radio» sacīja LiepU rektors Jānis Rimšāns, pēdējo gadu laikā studentu skaits Latvijas augstākās izglītības mācību iestādēs dažādu iemeslu dēļ samazinās un viens no veidiem, kā šo problēmu risināt, ir aktīvāk piesaistīt ārzemju studentus. Rektors prognozēja, ka nākamajā gadā ārzemju studentu skaits universitātē pieaugs, jo ir ieguldīts liels darbs, lai potenciālajiem studentiem stāstītu par universitātes piedāvātajām studiju iespējām un Liepāju kā studiju vietu.

Ārvalstu studentu piesaiste, kā uzskata rektors, vismaz daļēji varētu kompensēt vietējo studentu skaita kritumu. Kā galvenos vietējo studentu skaita samazinājuma iemeslus Rimšāns min nelabvēlīgo demogrāfisko situāciju, iedzīvotāju migrāciju kā arī plašās studiju izvēles iespējas ārzemēs.

Angļu valodā LiepU iespējams studēt Eiropas valodu un kultūras studiju programmā, mākslas, informācijas tehnoloģiju un citās programmās.

LiepU jaunajā studiju gadā kopumā piedāvā 35 studiju programmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu