Skolēni dodas vasaras brīvdienās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skolēni, kuriem šogad nav jākārto noslēguma eksāmeni, no trešdienas dosies vasaras brīvdienās.

Pēdējās mācību dienās mazajās klasēs skolotāji bērniem atgādina Ceļu satiksmes noteikumus vai arī bērnus aizved uz Ceļu satiksmes drošības direkciju nokārtot riteņbraucēja tiesības. To aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas Domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Lai brīvdienas izmantotu lietderīgi un smeltos dzīves pieredzi, Vilde ieteica skolēniem vasarā pieteikties kādā vasaras nometnē vai darbā.

Savukārt mediķi aicina vecākus būt uzmanīgiem un daudz rūpīgāk pieskatīt savas atvases, jo, sākoties skolēnu brīvdienām, tradicionāli palielinās bērnu traumatisms, aģentūrai BNS uzsvēra Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas reanimatologs Pēteris Kļava.

Mediķi aicina riteņbraucējus un skrituļotājus noteikti lietot aizsarglīdzekļus — ceļu un elkoņu sargus, velocimdus un jo īpaši ķiveres, jo traumas, kas gūtas, ja bērns nav lietojis aizsarglīdzekļus, ir daudz smagākas.

Biežas bērnu traumas brīvdienās ir apdegumi — gan saules apdegumi, gan arī apdegumi, kas gūti «eksperimentos», bērniem rotaļājoties ar uguni, aģentūrai BNS pauda Katastrofu medicīnas centra direktors Mārtiņš Šics.

Pamatskolu un vidusskolu pēdējo klašu skolēniem mācības beidzās jau 20. maijā, kad skolēni sāka gatavoties eksāmeniem, kas 9. klašu audzēkņiem noslēgsies 10. jūnijā, bet 12. klašu skolēniem — 17. jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu