Pamatstudiju programmām 11 augstskolās pieteikušies gandrīz pieci tūkstoši cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pamatstudiju programmām 11 Latvijas augstskolās kopš reģistrācijas sākšanās 27.jūnijā līdz piektdienas plkst.13 pieteikušies 4768 reflektanti, liecina portālā «latvija.lv» pieejamā statistika.

Minētās 11 augstskolas ir tās, kurām elektroniski var pieteikties portālā «latvija.lv». Savukārt, piemēram, biznesa augstskola «Turība» piedāvā topošajam studentam, pirms došanās uz augstskolu aizpildīt elektronisko reģistrācijas anketu. Rīgas Stradiņa universitātē ir iespējams pieteikties elektroniskās pieteikšanās sistēmā «e-Uzņemšana». Katrs reflektants var iesniegt vairākus pieteikumus.

«Latvija.lv» pieejamā informācija liecina, ka vislielākā interese studētgribētāju vidū ir par Latvijas Universitāti (LU), kurā ir saņemti 8542 pieteikumi. Vispopulārākā LU ir Ekonomikas un vadības fakultātē, kurā iesniegti 1677 pieteikumi. Tāpat liela interese redzama par studijām Humanitāro zinātņu fakultātē, kurā saņemti 1206 pieteikumi. Sociālo zinātņu fakultātē iesniegti 1114 pieteikumi.

Vismazākā interese ir par studijām Teoloģijas fakultātē, kurā saņemts 42 pieteikums un Bioloģijas fakultātē, kur studētgribētāji iesnieguši 174 pieteikumus.

Liels skaits pieteikumu saņemts arī Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), kurā iesniegti 8105 pieteikumi. Vislielākā interese studētgribētāju vidū ir par Inženierekonomikas un vadības fakultāti, kurā iesniegti 2387 pieteikumi. Tāpat populāra ir Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte, kurā saņemti 1882 pieteikumi. Trešajā vietā saņemto pieteikumu skaitā ir Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte, kurā iesniegti 1159 pieteikumi.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) saņemti 1695 pieteikumi. No tiem 320 iesniegti Meža fakultātē, un populāra ir arī Vides un Būvzinātņu fakultāte, kurā saņemti 260 pieteikumi, kā arī Pārtikas tehnoloģiju fakultāte, kurā saņemti 233 pieteikumi.

Samērā liela interese redzama arī par studijām Daugavpils Universitātē, kurā saņemti 1043 pieteikumi. Tajā visvairāk - 284 - pieteikumi saņemti Dabaszinātņu un matemātikas fakultātē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu