Noslēdzies bērnu ideju konkurss «Izdomā «Lāsēna» sporta spēles»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

A/s «Rīgas piena kombināts» rīkotajā ideju konkursā 1.

–4. klašu skolēniem «Izdomā «Lāsēna» sporta spēles» uzvarējušas Latgales novada skolas.

Konkursā uzvarēja Silenes pamatskolas 4. klase no Skrudalienas pagasta Daugavpils rajonā, Tilžas internātpamatskolas 4. klase no Balvu rajona, Līvānu 2. vidusskolas 2. klase no Preiļu rajona un Kārsavas vidusskolas 3.a klase no Ludzas rajona. Savukārt Talsu rajona Dundagas vidusskolas 3.a klases skolnieces Alise Ralle un Kitija Gološinska ar spēli «Stārķis meklē «Lāsēnu»» ir saņēmušas žurnāla bērniem «Spicā» augstāko novērtējumu nominācijā «Spicākā spēle».

Konkursā pavisam saņemtas 52 dažādas bērnu izdomātas sporta spēles. Skolēnu iesūtītās idejas liecina, ka vispopulārākās bērnu vidū ir dažādas stafetes. Bērni iesūtītajos darbos radoši atspoguļojuši ne tikai idejas par sporta spēlēm, bet arī izdomas bagāti atainojuši piena produktu labvēlīgās īpašības. Četras labākās bērnu sporta spēļu idejas būs pamats, lai sagatavotu ««Lāsēna» sporta spēļu» spēlēšanu rudenī.

Klases, kuras uzvarējušas ideju konkursā, dosies ekskursijā uz Rīgas piena kombinātu, lai iepazītos ar tādu bērniem iecienītu našķu kā saldējuma, jogurta un piena dzērienu tapšanu un tos degustētu.

Vasarā kopā ar bērniem tiks izveidota īpaša videofilma kā instrukcija, lai skolas labāk sagatavotos ««Lāsēna» sporta spēļu» spēlēšanai.

««Lāsēna» sporta spēles» ir iecerētas kā ilgtermiņa projekts, jo aptver lielu skaitu skolu. Pirmās sporta spēles risināsies rudenī. Sporta spēles notiks vairākās kārtās ar lielo finālu Rīgā.

Lai veicinātu bērnu un skolu interesi par konkursu «Izdomā «Lāsena» sporta spēles», to informatīvi atbalsta žurnāls bērniem «Spicā» un interneta portāls «Apollo».

Rīgas piena kombināts izveidojis īpaši bērniem domātu piena produktu grupu «Lāse Lāsēns». Šie produkti ir ne vien garšīgi, bet arī veselīgi, jo ir bagātināti ar bērna organismam vajadzīgajiem vitamīniem. Produkti ir ērti lietojami, jo to iesaiņojums īpaši piemērots lietošanai bērniem.

Dažādi pētījumi liecina, ka Latvijā, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, ir viens no zemākajiem piena produktu patēriņa līmeņiem. Radošas un interesantas aktivitātes veicinās piena produktu lietošanu skolas vecuma bērnu vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu