Latvijas Universitātē sākas izlaidumi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

14. jūnijā Latvijas Universitātē sākās izlaidumi, kas turpināsies līdz 6. jūlijam. Kopumā šajā akadēmiskajā mācību gadā Universitāti absolvē aptuveni 6 000 jauno speciālistu.

Pirmie diplomus šovasar saņems Ekonomikas un vadības fakultātes Eiropas studiju programmas maģistranti. Viņu izlaidums sāksies 14. jūnijā plkst. 18:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Šovasar 40 izlaidumu svinīgajos aktos diplomus saņems aptuveni 5 000 Latvijas Universitātes 13 fakultāšu studenti.

Pirmie izlaidumi šajā akadēmiskajā mācību gadā notika pēc rudens semestra, kad Latvijas Universitāti absolvēja 554 studenti, tajā skaitā 146 vairāku Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes studiju programmu studenti, 179 Juridiskās fakultātes profesionālās un maģistra studiju programmas studenti, 64 Ekonomikas un vadības fakultātes ekonomikas maģistra studiju programmas studenti, kā arī Fizikas un matemātikas fakultātes, Moderno valodu fakultātes, Ķīmijas fakultātes un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes studenti.

Tradicionāli izlaidumi notiek Alma Mater sirdī — Lielajā aulā, un arī šogad lielākā daļa svinīgo sarīkojumu notiks tur. Absolventus fotografējoties uz Universitātes galvenajām kāpnēm varēs redzēt gandrīz katru dienu līdz pat 6. jūlijam, kad ar diplomu izsniegšanu Filoloģijas fakultātes absolventiem tiks noslēgts šā gada vasaras izlaidumu maratons.

Pērn, 2003./2004. akadēmisakjā mācību gadā Latvijas Universitātē grādu vai kvalifikāciju ieguva 6 260 studentu, no tiem 3 456 pamatstudijās un 2 804 augstākā līmeņa studijās.

Ar izlaidumu grafiku var iepazīties Latvijas Universitātes portālā

www.lu.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu