Vienojas par pedagogu darba samaksu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 16. jūnijā, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) notika izglītības un zinātnes ministres prof. I. Druvietes izveidotās darba grupas par pedagogu darba samaksas palielināšanas mehānisma izveidi noslēguma sēde. Tajā IZM un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) vienojās par pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafikiem, kas drīzumā tiks iesniegti Ministru kabinetā.

Sēdes sākumā IZM Politikas koordinācijas departamenta direktors M. Gruškevics aicināja visus grupas dalībniekus izteikt viedokli par tās darbu un sasniegtajiem rezultātiem. Visi grupas dalībnieki izteica atzinību IZM par šādas grupas izveidi un plašo pārstāvniecību svarīgā jautājuma risināšanā. Tika uzsvērts, ka šī ir viena no produktīvākajām IZM izveidotajām darba grupām; tā ir mērķtiecīgi strādājusi un salīdzinoši īsā laikā nonākusi pie rezultāta. Sēdē tika atzīmēts, ka sabiedrībā skolotāja loma vēl netiek pienācīgi novērtēta, tāpēc gan ministrijai, gan arodbiedrībai, gan pašvaldībām un citām ieinteresētajām pusēm par to būtu vairāk jārūpējas.

Runājot par algu paaugstināšanas iespējām no šā gada 1. septembra, M.Gruškevics norādīja, ka jāsabalansē budžeta iespējas ar pedagogu vēlmēm. Darba grupa vienojās neaicināt mainīt Izglītības likumā noteiktos principus līdz brīdim, kad vidējā pedagogu darba samaksa sasniegs sabiedriskā sektorā strādājošo vidējo darba samaksu. Dalībnieki uzsvēra nepieciešamību pedagogus ātrāk iekļaut valsts sektorā nodarbināto vienotā darba samaksas sistēmā.

Diskusiju rezultātā tika nolemts valdībā iesniegt pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika divus variantus, kuri paredz darba samaksas paaugstināšanu attiecīgi no šā gada 1. septembra un nākamā gada 1. janvāra.

Izglītības un zinātnes ministre I. Druviete izteica atzinību grupas vadītājam M.Gruškevicam un visiem grupas dalībniekiem par aktīvo un radošo darbu, kopīgi meklējot un atrodot optimālākos risinājumus.

Darba grupā bija pārstāvētas IZM, arodbiedrības — Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) un Latvijas izglītības vadītāju asociācija (LIVA), rajonu izglītības pārvaldes, Latvijas Pašvaldību savienība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu