Eksāmenā trūka poda vai pīles

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

6.

jūnijā daudzi vidusskolēni laikā no 10.00 līdz 13.00, nepacēluši galvas, rakstīja centralizēto eksāmenu matemātikā. Arī es. Taču atgadījās kāda intīma ķibele…

Līdz šim kārtotie eksāmeni notika labi pārdomāti, jo vidēji pēc 90 minūtēm bija paredzēti starpbrīži, kuru laikā varējām iekost vai nokārtot dabiskās vajadzības. Taču matemātikas eksāmenā bez apstājas bija jāraksta trīs stundas. Iepriekš par to tikām brīdināti, kā arī aicināja īsi pirms eksāmena izdarīt visas cilvēka organismam vajadzīgās lietas. Paklausīju. Eksāmena telpā man bija līdzi limonāde — ja nu iegribas dzert.

Tomēr šajā uztraukumā nebiju pamanījis, kā pudeli iztukšoju jau eksāmena pirmās stundas laikā. Tā nu pēc pusstundas jūtu, ka ir nepieciešamība doties uz labierīcībām. Taču atmiņā uzausa skolotājas teiktais, ka gadījumā, kad skolēns iziet no eksaminācijas telpas, tiek izdarīts uzraksts uz eksāmena lapām un tad eksāmena vērtējums varētu būt zemāks.

Negribējās ziedot iegūtos punktus, tālab turpināju ciest. Paralēli tangensiem un riņķa līnijām galvā pulsēja doma — vajag!

Es īsti nesaprotu, kāpēc šādi organismam kaitīgi noteikumi, — vai tiešām ISEC pārstāvji domā, ka mazmājiņā paspēšu izlasīt kopotos rakstus matemātikā? Vai zvanīšu uz uzziņu dienestu, lai noskaidrotu, cik ir desmit kvadrātā mīnus divi? Vai zem poda atradīšu iepriekš paslēptu kalkulatoru? Teorētiski varbūt tas ir iespējams, bet tad ir izeja — lai dod mums klāt vīrus melnos uzvalkos, kas iet līdzi uz tualeti.

Lai tad ar kamerām viņi vēro, ko daru tualetes kabīnē. Vai arī cits variants — eksaminācijas telpā katram izsniegt pa vienreizējai sanitārajai pīlei.

Tad starplaikā starp eksāmeniem un eksāmena rezultātu pasludināšanu (vairāk kā mēnesis) absolventi no garlaicības varēs celt prasību visās iespējamajās instancēs par cieņas un goda aizskaršanu, cilvēktiesību aizskārumu un veselības traucējumu. Varbūt mums izdosies kopīgiem spēkiem iztiesāt pārdesmit tūkstošus un tad jau arī eksāmenu rezultāti varbūt nebūs tik svarīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu