Vai bagāto vecāku bērni skolā izceļas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Imants Dirba, Āgenskalna Valsts ģimnāzija 12.

klases skolnieks: «Manā skolā ir izteiktas populāro grupas. Ar viņiem daudzi gribētu kontaktēties un līdzināties. Meitenes izmisīgi cenšas iedraudzēties ar šiem populārajiem. Taču man svarīgi tikai paša draugi. Skolotāji vairāk aizrāda tādiem, kuri atšķiras ar savu stilu. Tomēr katram ir tiesības vilkt tādas drēbes, kādas pats grib.»

Ingus Uljans, Rīgas Tehniskā koledža:

«Nauda var visu! Taču saskarsmē tā nenosaka neko. Varbūt jaunākiem skolēniem ir tādas problēmas, bet es jau saprotu, ka skolēni nav vainīgi, ka nav materiāli nodrošināti. »

Renāte Apse, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 11. klases skolniece:

«Ir skolēni, kurus zina visa skola. Ne vienmēr šīs personas izceļas ārēji. Visi pamana tos, kuri kaut ko dara skolas labā, piemēram, lai sarīkotu skolas diskotēku, vajag aptaujāt tos, kuri vēlas ierasties, noskaidrot muzikālo gaumi, un tā rodas jauni paziņas. Lai tevi ievērotu, jābūt komunikablam, aktīvam, izpalīdzīgam. Mūsu skolotājiem ir mazsvarīgi, vai skolēnam ir bagāti vecāki, jo skola ir pārāk liela, lai zinātu visu skolēnu vecākus. Nezinu, vai esmu populāra vai ne, bet man svarīgāks ir cilvēka raksturs, nevis ārējais izskats. Ceru, ka mani vērtē tāpat.»

Anita Mitriķe, pamatskola «Rīdze», 9. klase:

«Pazīstu kādu meiteni, kas, ienākot klasē, uzvedas ļoti augstprātīgi, jo nāk no bagātas ģimenes. Aprobežotība!»

Elīne Rudene, pamatskola «Rīdze», 9. klase:

«Skolā audzēkņi sadalās pa bariņiem. Bieži vien populārākie ir bagātu vecāku bērni.«

»
Kristaps Miders, Rīgas Tehniskā koledža:

«Lieliski, ja ir daudz naudas! Vienmēr ir veidojušās interešu grupas, bet nedomāju, ka tās dibinās pēc maka biezuma. Ja tā notiek, tad šādiem jauniešiem nauda aizēnojusi skatienu. Es pats vienaudžiem nedemonstrēju savu pārākumu, lai arī neesmu nabags.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu