Ķīnā sākušies pasaulē lielākie eksāmeni. Arestē špikošanas ieroču pārdevējus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepilni desmit miljoni Ķīnas vidusskolu beidzēju pirmdien sāks kārtot divu dienu ilgos augstskolu iestājeksāmenus, kuru laikā visā valstī pastiprināta apsardze, pastāvot bažām par turpmākiem uzbrukumiem izglītības iestādēm un mēģinājumiem krāpties.

Policisti, apsargi un brīvprātīgie pirmdien Pekinā manāmi kuplā skaitā patrulējam pie eksāmenu norises vietām. Dažās skolās pat īpaši šim notikumam uzstādi metāla detektori, lai nepieļautu iespēju, ka varētu ienest mobilos tālruņus.

Kopš vardarbīgo uzbrukuma viļņa izglītības iestādēm, kurā dzīvību zaudēja 17 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti guva ievainojumus, skolu drošība kļuvusi par vienu no aktuālākajiem jautājumiem. «Visi atbildīgie dienesti un vietējās varasiestādes ir pilnā gatavībā reaģēt uz ārkārtas situācijām eksāmenu laikā,» ziņu aģentūrai «Siņhua» apliecināja Izglītības ministrijas pārstāvis.

Šogad eksāmeniem reģistrējušies 9,6 miljoni skolēnu, kuri sacentīsies par gandrīz 6,6 miljoniem vietu augstskolās. Šis tiek uzskatīts par vienu no vislielākajiem eksāmeniem pasaulē.

Konkurss uz vietām augstākās izglītības iestādēs pēdējo gadu laikā ievērojami pieaudzis, un no tā atkarīga cilvēka iespēja iekļūt izglītoto elitē.

Augstā likme likusi topošajiem studentiem ķerties pie aizvien jauniem krāpšanās veidiem. Nereti eksāmenu kārtotāji tiek pieķerti ar bezvadu raidītājiem un citām ierīcēm, vēsta plašsaziņas līdzekļi.

Aizdomās par augsto tehnoloģiju špikošanas ieroču pārdošanu jau arestēti vismaz 64 cilvēki, ziņo «Siņuha». Turklāt konfiscēti tūkstošiem uztvērēju.

Atsevišķās eksāmenu norises vietās uzstādītas novērošanas kameras un cita veida aprīkojums, tostarp bezvadu tīkla signālu slāpētāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu