Britu skolām iesaka atcelt peldēšanas stundas ramadāna laikā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skolas Anglijas vidienē pirmdien saņēmušas ieteikumu musulmaņu gavēņa - ramadāna - laikā atcelt peldēšanas stundas, lai tādējādi novērstu iespēju, ka islāmticīgie skolēni sarijas ūdeni un pārkāpj gavēņa nosacījumus.

«Daudziem skolēniem šīs aktivitātes var izrādīties problēma, jo ūdens norīšanas iespēja ir ļoti liela,» norāda Stokas pie Trentas pilsētas dome.

Tā ramadāna laikam izdevusi ieteikumus skolām «ar ievērojamu musulmaņu skaitu», aicinot atcelt musulmaņu svētajā mēnesī paredzētās peldēšanas stundas, lai «novērstu nevajadzīgos šķēršļus dalībai».

Lai gan daļa musulmaņu uzskata, ka netīša ūdens norīšana peldes laikā nepārkāpj gavēņa nosacījumus, citi «risku var uzskatīt par pārāk lielu», norāda pilsētas dome.

30 dienu ilgā gavēņa laikā musulmaņiem līdz saules rietam jāatturas gan no ēdiena, gan dzēriena.

Dome ierosina mainīt arī dzimumaudzināšanas grafiku, jo musulmaņiem, kuri sasnieguši pubertātes vecumu, ramadāna laikā jāizvairās no seksuālām domām.

Šogad musulmaņu gavēņa mēnesis sākas 11.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu