Pētījums: Brazīlijā katru gadu noslepkavo 5000 pusaudžu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brazīlijas pilsētās katru gadu tiek noslepkavoti 5000 pusaudžu, vairums no viņiem ir neizglītoti, nabadzīgi melnādainie zēni, liecina otrdien publiskotais pētījums, kuru kopīgi veikuši UNICEF, valdība un viena no graustu pārraudzības organizācijām.

«Vairumam dzīvība apdraudēta narkotiku tirdzniecība dēļ, pamatā [tas attiecas] uz lietotājiem, nevis izplatītājiem,» paskaidroja ministra vietniece cilvēktiesību jautājumos Karmema Oliveira.

Pētījums «Pusaudžu slepkavību indekss», liecina, ka no katriem 1000 Brazīlijas bērniem 12 gadu vecumā, nesasniedzot 19 gadu vecumu, mirst divi bērni.

Pētījumā apskatītas 267 Brazīlijas pilsētas, kuru iedzīvotāju skaits pārsniedz 100 000.

Oliveira norādīja, ka konstatētais slepkavību skaits 30 reizes pārsniedz Eiropas līmeni.

Viņa piebilda, ka Brazīlijā 45% pusaudžu nāves gadījumu cēlonis ir slepkavība, 25% - dabīgi cēloņi, bet 22% - nelaimes gadījumi.

Visvardarbīgākā pilsēta jauniešiem ir Fosa du Igvasu - iecienīts tūristu apmeklējumu objekts valsts dienvidos netālu no robežas ar Argentīnu un Paragvaju.

Šeit gandrīz katrs simtais jaunietis tiek noslepkavots.

Riodežaneiro, kas plaši pazīstama ar savu ielu noziedzību, ievērojami atpaliek, taču kopumā tur notiek 10% no visām pusaudžu slepkavībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu