Dimitera dēls beidzot ies skolā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

«Skolā iet gribētājiem šodien pievienojies arī dziesminieka Kaspara Dimitera dēls Stefans Ezra (15), kurš līdz šim valsts noteikto izglītības programmu apguvis lielākoties tikai mājmācības ceļā. Viņš mācīsies Rīgas Angļu ģimnāzijas 8. klasē,» raksta žurnāls «Kas Jauns».

Stefans pats uzskata, ka visu, kas nepieciešams dzīvei, var apgūt pašmācības ceļā un šajā jomā skolai nav lielas jēgas.

«Kas Jauns» raksta, ka Stefans ir satraucies par savām zināšanām eksaktajos priekšmetos, jo tad, kad vienu semestri apmeklēja Krimuldas vidusskolas 8. klasi, ar to bija problēmas. Ņemot vērā, ka Stefans Ezra ir vairāku dzejoļu krājumu autors, viņam nevajadzētu satraukties par latviešu valodu un literatūru.

Žurnāls «Kas Jauns» jau rakstīja, ka Dimitera bērni neapmeklē skolu. Pēc šīs publikācijas Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija beidzot sacēla trauksmi.

«Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vecākā referente (sabiedrisko attiecību jomā) Marika Grasmane pat norādīja, ka Stefana Ezras vecākiem būs jāmaksā sods (līdz 20 latiem, taču to var piespriest atkārtoti), ja neizdosies šo jautājumu atrisināt ar labu,» raksta «Kas Jauns».

Pirms četriem gadiem Stefana mamma Līga Dimitere rakstīja vēstuli Izglītības ministrijai, kurā pamatoja, kāpēc viņas bērni neapmeklē skolu.

Novēlam Stefanam veiksmīgu mācību gadu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu