Valsts pabalsts turpmāk bez skolas izziņām

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai ģimenes valsts pabalstu varētu saņemt arī, bērnam sasniedzot 15 gadu vecumu, ja viņš turpina mācīties vispārizglītojošā skolā, līdz šim katru rudeni, uzsākot skolas gaitas, bija nepieciešama izziņa no skolas, kas apliecina, ka bērns mācās. Šādas izziņas ir nepieciešamas arī bāreņiem, kas turpina mācīties augstskolā dienas nodaļā, lai varētu saņemt apgādnieka zaudējuma pensiju.

Turpmāk šādas izziņas VSAA vairs nebūs jāiesniedz, jo nepieciešamo informāciju par vispārizglītojošo skolu audzēkņiem VSAA varēs saņemt elektroniski. Par šīs informācijas saņemšanu VSAA ir vienojusies ar Izglītības un zinātnes ministriju, un dati par aptuveni 102 tūkstošiem vispārizglītojošo skolu audzēkņu jau ir VSAA rīcībā., portālu «Apollo» informēja Edīte Olupe, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras preses sekretāre

Šādas izziņas pagaidām vēl ir nepieciešamas arodvidusskolu audzēkņiem, kuri līdztekus amatam iegūst arī vidējo izglītību, kā arī studentiem, kuri saņem apgādnieka zaudējuma pensiju.

Uzziņai:

• ģimenes valsts pabalsta saņēmējus kaits: 384 000;

• pabalsta apmērs: 8 lati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu