«Nāc un studē RTU!»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Starptautisko un sabiedrisko attiecību departaments (SSAD) izsludina gadskārtējo zinātniskās pētniecības darbu konkursu vidusskolēniem un viņu skolotājiem «Nāc un studē RTU!».

Konkurss norisināsies divās kārtās no 2009. gada 30. septembra līdz 2010. gada 13. martam. Tā mērķis ir rosināt vidusskolēnu – topošo studentu – interesi par eksaktajām zinātnēm un RTU piedāvātajām inženierzinātņu studiju programmām. Konkursa dalībnieki varēs likt lietā skolā gūtās teorētiskās zināšanas un, veicot pētījumus un praktiskus eksperimentus, pārliecināties, ka tieši eksaktās zinātnes paver visplašākās eksperimentu un jaunrades iespējas.

Pirmajā konkursa kārtā skolēniem atbilstoši konkursa nolikumam jāsagatavo zinātniskās pētniecības darbi, no kuriem RTU žūrija atlasīs 10 labākos, kas turpinās cīņu par uzvaru konkursa finālā 2010. gada 13. martā.

Konkursa uzvarētāji – pirmo trīs vietu ieguvēji – iegūs naudas balvas un RTU Atzinības rakstus. Konkursa žūrija atsevišķi vērtēs arī katra dalībnieka individuālo sniegumu un izvēlēsies vienu vai vairākus 12. klases skolēnus, kas uzrādījuši izcilus rezultātus konkursā, sevišķi 2. kārtas laikā izpildītajos testos, kuri ārpus konkursa varēs iestāties RTU pamatstudiju programmās.

Pagājušajā gadā konkursam «Nāc un studē RTU!» tika iesniegti 60 darbi. Godalgotas vietas ieguva: Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Rīgas Franču liceja vidusskolas un Jūrmalas Valsts ģimnāzijas komandas. Liela daļa pērnā gada konkursa dalībnieku šobrīd ir RTU 1. kursa studenti.

Vidusskolēnu komandas dalībai konkursā «Nāc un studē RTU!» var pieteikties līdz 1. novembrim, aizpildot pieteikuma anketu

www.rtu.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu