Skolēni var uz laiku mācīties ārvalstīs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Comenius - Eiropas Savienības skolu izglītības programmā - uzsākusi darbību jauna akcija, kas sniedz iespēju pamatskolas un vidusskolas skolēniem pavadīt laiku no trim līdz desmit mēnešiem ārvalsts skolā un ģimenē, portālu «Apollo» informēja Inta Asare, VA Akadēmisko programmu aģentūra Informatīvās sadarbības programmu un tīklu nodaļas vadītāja.

Brauciens ļaus skolēniem gūt eiropeisku izglītības pieredzi, paplašinās izpratni par Eiropas kultūras un valodu dažādību un veicinās personīgo izaugsmi. Comenius skolēnu individuālā mobilitāte, kuras ietvaros pirmie skolēni dosies uz ārzemēm 2010./2011. mācību gadā, ir pieejama skolām, kuras ir iesaistījušās Comenius skolu partnerībā. 2010. gadā akcijas dalībvalstis būs Austrija, Beļģijas vācu valodas kopiena, Čehija, Dānija, Igaunija, Somija, Francija, Itālija, Latvija, Luksemburga, Norvēģija, Spānija un Zviedrija. Gan nosūtošajai, gan uzņemošajai skolai jābūt kādā no šīm valstīm. Jaunās akcijas pilotprojekts norisinājās 2007./2008. mācību gadā.

http://ec.europa.eu/education/comenius/doc990_en.htm

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu