Policijas akadēmijas mācību programmas būs LU

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Izglītība un Kultūra»

Latvijas Policija akadēmijas Senāts vakar sasauktajā ārkārtas sēdē nolēmis atbalstīt savu studiju programmu materiālu nodošanu Latvijas Universitātei (LU).

Tas ļaus LU izstrādāt, licencēt un akreditēt studiju programmas, kas ir analogas Policijas akadēmijas realizētajām studiju programmām, tādējādi esošajiem studentiem tiks nodrošinātas iespējas turpināt sāktās studijas arī pēc akadēmijas likvidēšanas, portālu «Apollo» informēja Sintija Virse, Iekšlietu ministrijas Administratīvā departamenta Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas vadītāja.

Senāta sēdē pieņemts lēmums konceptuāli atbalstīt sadarbības līguma slēgšanu ar LU un ļaut izmantot akadēmijas izstrādātās studiju programmas, lai LU mācībspēki varētu izstrādāt, licencēt un akreditēt analogas programmas Policijas akadēmijas realizētajām studiju programmām un jau ar nākamā gada 1. janvāri pārņemt studentus no likvidējamās Policijas akadēmijas. Turklāt, kā Senāta sēdē norādīja pieaicinātie LU pārstāvji, Policijas akadēmijas studentiem tiks nodrošinātas ne tikai analogas studiju programmas, bet arī mācību maksa tiks saglabāta iepriekšējā apmērā, tāpēc studentiem nekādām grūtībām turpināt studijas nevajadzētu rasties.

«Lai arī saprotu, ka katra augstskola ļoti augstu vērtē savas programmas un to izstrādē ieguldīto darbu, esmu gandarīta, ka Senāts piekritis savu materiālu nodošanai LU, jo tas nozīmē, ka studentiem būs nodrošināta iespēja turpināt studijas tajās studiju programmās, kurās viņi savas studijas sākuši,» atzinīgi pauda prorektore akadēmijas likvidācijas jautājumos Inguna Aire.

Sadarbības līgums starp abām augstskolām ir nepieciešams, lai LU varētu izmantot Policijas akadēmijas studiju programmu materiālus un nodrošinātu iespēju turpināt sāktās studiju programmas, kā arī iegūt izvēlēto specialitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu