Par privātskolu pedagogu darba samaksu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Lai pedagogu darba samaksas aprēķināšanu no valsts budžeta līdzekļiem valsts, pašvaldību un privātajās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs nodrošinātu pēc vienotiem principiem, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu par kārtība, kādā valsts finansē privātās izglītības iestādes.

Grozījumi nosaka, ka valsts budžeta dotācija pedagogu darba samaksai privātskolās tiek aprēķināta saskaņā ar MK 2009.gada 28.jūlija noteikumiem Nr.837. Pēc datiem uz 2009.gada 1.septembri skolēnu skaits privātajās izglītības iestādēs pamatizglītībā ir 1687, vidējā izglītībā – 540 skolēnu. Ņemot vērā demogrāfisko situāciju un skolēnu kopskaita samazināšanos, privāto izglītības iestāžu skaits var samazināties, taču valstī ir nodrošināta izglītības pieejamība pašvaldību vispārējās pamatizglītības iestādēs un vispārējās vidējās izglītības iestādēs.

Saskaņā ar jauno finansēšanas principu «Nauda seko skolēnam», no 2009.gada 1.septembra mērķdotācija pašvaldībām pedagogu darba samaksai ir tieši atbilstīga skolēnu skaitam konkrētajā administratīvajā teritorijā. Aprēķinot mērķdotācijas pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai, tiek ņemts vērā skolēnu skaits izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotās mācību programmas. Turpmāk šāds princips tiks nodrošināts arī, aprēķinot pedagogu darba samaksu privātajās izglītības iestādēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu