Jauno pedagogu un psihologu skola vidusskolēniem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 28. novembrī, plkst. 12.00 Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē jau uz otro nodarbību pulcēsies Jauno pedagogu un psihologu skolas (JPPS) audzēkņi.

JPPS programma pirmo reizi tika realizēta Valmieras Valsts ģimnāzijā Vidzemes reģiona vidusskolēniem ar Valmieras pilsētas domes un Valmieras Valsts ģimnāzijas atbalstu 2005. gadā. Kopš tā laika JPPS realizē savu darbību gan Valmieras Valsts ģimnāzijas telpās, gan Rīgā, LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē.

JPPS vidusskolēni no 10. līdz 12. klasei iegūst papildu zināšanas, lai labāk iepazītu un saprastu savu personību, apjaustu savas intereses un spējas, kā arī piemērotību nākamajai profesijai. Tā ir iespēja iepazīties ar pedagoģijas un psiholoģijas jomu, ar pedagoga un psihologa profesiju. Pedagogs un psihologs ir īpašas profesijas, kuru pamatā ir darbs ar cilvēkiem. Ar skolēniem strādā augstskolas mācībspēki — profesionāļi, kuri izglīto nākamos pedagogus un psihologus.

JPPS dalībniekiem — 12. klašu skolēniem — mācību gada laikā būs iespēja izstrādāt pētījumu kādā no jomām un mācību nobeigumā to prezentēt. Vidusskolēni ar augstāko vērtējumu iegūs iespēju pretendēt uz budžeta vietu vienā no studiju programmām LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē.

Nodarbības JPPS notiek vienu reizi mēnesī gan pedagoģijas, gan psiholoģijas jomā.

www.ppf.lu.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu