LU sākusies uzņemšana jaunā maģistra studiju programmā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 18.janvārim ir iespēja iesniegt dokumentus, lai studētu jaunā programmā. Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte piedāvā unikālu iespēju vienlaicīgi iegūt maģistra grādu un 5. līmeņa profesionālo kvalifikāciju «Dokumentu sistēmu vadītājs» ar atbilstošu sertifikātu.

Jaunā otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programma «Dokumentu un arhīvu pārvaldība» izstrādāta, balstoties uz labāko ārvalstu pieredzi, sadarbībā ar Latvijas un ārvalstu dokumentu pārvaldības profesionāļiem, valsts arhīviem, Latvijas Arhīvistu biedrību, Tartu Universitāti.

Studiju programma ir paredzēta visiem, kuri strādā ar dokumentiem – ne tikai lietvedības un arhīvu darbiniekiem, bet arī jebkuram, kurš saistīts ar informācijas pārvaldību, tai skaitā informācijas tehnoloģiju speciālistiem. Programma ir starpdisciplināra, tā ir atvērta arī interesentiem, kuri pašlaik nav informācijas un dokumentu pārvaldības speciālisti, bet vēlas par tādiem būt.

Studijas beidzot, absolventi iegūs teorētisku kompetenci un praktiskas iemaņas dokumentu un arhīvu pārvaldībā, it īpaši tādās jomās kā elektronisko dokumentu pārvaldība un saglabāšana, elektroniskas dokumentu un arhīvu pārvaldības sistēmas. Studiju programmas absolventi iegūst gan profesionālā maģistra grādu dokumentu un arhīvu pārvaldībā, gan profesijas standartam atbilstošu 5. līmeņa profesionālo kvalifikāciju «Dokumentu sistēmu vadītājs». Latvijas Universitāte šobrīd ir vienīgā Latvijā, kas piedāvā šādu iespēju.

Studiju ilgums – divi gadi (četri semestri), kopējais apjoms – 80 kredītpunkti. Divi semestri paredzēti teorētiskajiem kursiem, pa vienam semestrim paredzēts praksei un maģistra darba izstrādei. Lekcijas ieplānotas piektdienās un sestdienās no 9:00 līdz 18:00.

http://www.swedbank.lv/pakalp/pr_3_1_9.php

Studiju programmā uzņem konkursa kārtībā, balstoties uz iestājpārbaudījuma rezultātiem. Iestājpārbaudījums sastāv no iepriekšējās augstākās izglītības kvantitatīvo rādītāju (vidējās svērtās atzīmes pamatstudiju priekšmetos un noslēguma darba atzīmes) vērtējuma, kā arī no iestājpārrunām, kurās reflektants mutiski pamato motivāciju studijām, paredzamā pētniecības virziena izvēli un tā iespējamo norisi, kā arī iepazīstina ar studiju programmas profilam atbilstošo darba pieredzi.

Uzņemšanas grafiks 2010.gadā:

1. Pieteikšanās iestājpārbaudījumiem – 4.–18. janvāris;

2. Iestājpārbaudījums (pārrunas) – 19. janvārī plkst. 16:00;

3. Rezultātu paziņošana – līdz 20. janvāra plkst. 10:00;

4. Reģistrācija programmai – 20.-29. janvāris;

5. Reģistrācija uz studiju kursiem – 1.-7. februāris.

No 4. janvāra dokumenti ir iesniedzami LU SZF, Rīgā, Lomonosova ielā 1a, 224. telpā (2. stāvā). Darba laiks: 10:00-13:00; 14:00-18:30 (darba dienās); 9:00-13:00; 13:30-15:00 (sestdienās). Tālrunis uzziņām: 67140022 (dekanāts).

www.gribustudet.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu