DU «Zinātniskie lasījumi» svin jubileju!

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī gada 28. – 29. janvārī Daugavpils Universitātē (DU) jubileju svinēs par tradīciju un neatņemamu DU Humanitārās fakultātes (HF) sastāvdaļu kļuvusī starptautiskā zinātniskā konference «Zinātniskie lasījumi». Šogad tā notiks jau XX reizi.

Starptautiskās zinātniskās konferences «Zinātniskie lasījumi» idejas iedibinātājs 1991. gadā bija LZA korespondētājloceklis, DU profesors Dr. habil. philol. Fjodors Fjodorovs. Konferences mērķis ir piesaistīt zinātniekus no dažādām pasaules valstīm humanitāro zinātņu jomā. Konferenču darbs visus gadus norisinājies Humanitārajai fakultātei raksturīgos pētniecības virzienos, kas saistīti ar baltu un slāvu valodām, vācu un angļu filoloģiju, vēsturi, literatūras un kultūras procesiem. Kopumā konferencēs ir piedalījušies 3106 dalībnieki no 24 dažādām pasaules valstīm.

Šogad konferencē piedalīsies 230 zinātnieki no 11 valstīm: ASV, Austrijas, Baltkrievijas, Francijas, Igaunijas, Kazahstānas, Krievijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas un Polijas.

Konferences atklāšana notiks 28. janvārī plkst. 11:30 Vienības ielā 13, aktu zālē (4. stāvā). Tajā konferences dalībniekus uzrunās HF dekāne asociētā profesore Valentīna Liepa, LR Izglītības un zinātnes ministrijas Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju departamenta direktore Irina Arhipova, Daugavpils pilsētas Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un DU rektors profesors Arvīds Barševskis.

Jau par tradīciju šajā konferencē ir kļuvis īpaši godināt kolēģus, kuri strādājot DU ir devuši lielu ieguldījumu humanitāro zinātņu attīstībā. Šogad tie ir: starptautiskās zinātniskās konferences «Zinātniskie lasījumi» idejas iedibinātājs LZA korespondētājloceklis, DU profesors Dr. habil. philol. Fjodors Fjodorovs, kurš pagājušā gada nogalē svinēja 70 gadu jubileju, un visu konferenču «Zinātniskie lasījumi» dalībnieks Valdis Ķikāns, kurš pagājušā gada nogalē svinēja 80 gadu jubileju. Tāpat konferences atklāšanā ar HF Zinātnisko lasījumu Goda Diplomu tiks apbalvoti uzticīgākie konferenču «Zinātniskie lasījumi» dalībnieki.

Konferenci atbalsta Daugavpils Universitāte un Letonika (projekts «Starpkultūru komunikācija: Latgale – Latvija – Eiropa»)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu