LU samazina studiju maksas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Universitātē pieņemts lēmums samazināt studiju maksas studentiem, kas mācības Latvijas Universitātē uzsāks 2010./2011.akadēmiskā gada rudens semestrī.

Lai pēc iespējas plašākam studēt gribētāju lokam dotu iespēju iegūt izcilu un zinātnē balstītu augstāko izglītību, Latvijas Universitātes vadība, dekāni un Studentu padome ir vienojušies par studiju maksu samazināšanu.

«Laikā, kad tiek runāts par nepieciešamību sildīt Latvijas ekonomiku un celt tās starptautisko konkurētspēju, investīcijas izglītībā un zinātnē ir labākais veids kā celt cilvēku un valsts labklājību. Latvijas Universitāte uzskata, ka grūtie sociāli ekonomiskie apstākļi nedrīkst būt šķērslis, lai jauniešiem liegtu iegūt kvalitatīvu augstāko izglītību, kas nākotnē dos viņiem iespēju veidot veiksmīgu profesionālo karjeru un dzīvot interesantu, piepildītu dzīvi. Tāpēc Latvijas Universitāte ir pieņēmusi vienotu lēmumu vēl vairāk samazināt studiju maksu gan bakalaura, gan maģistra studiju programmās. Vienlaikus Universitāte dod iespēju talantīgiem un augsti motivētiem studentiem saņemt arī Latvijas Universitātes mecenātu piešķirtās stipendijas, kas būtiski atvieglo studijas un sadzīvi. Piemēram, aizvadītajā gadā LU Fonds pasniedza 346 stipendijas gandrīz 200 000 latu apmērā,» lēmuma pieņemšanu pamato Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš.

Atsevišķās pamatstudiju programmās Latvijas Universitātē studiju maksa samazināta līdz pat Ls 200, maģistra līmeņa studiju programmās – līdz pat Ls 300.

Studiju maksa pamatstudiju programmās būs no Ls 700 līdz Ls 1800 gadā, maģistra līmeņa studiju programmās – no Ls 850 līdz Ls 1500 gadā.

www.lu.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu