Skolēniem nodrošina veselības pārbaudi bez maksas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Mēness aptieka», kopā ar sadarbības partneriem «Bravo optiku», «Veselības centru Pļavnieki» un citiem sadarbības partneriem uzsākuši realizēt bezmaksas skolēnu veselības pārbaudes skolās. Programmas ietvaros skolu apmeklē speciālistu komanda (piemēram, fizioterapeits, stomatologs, optometrists un citi speciālisti), kuri skolā uz vietas veic skolēnu veselības pārbaudi, portālu «Apollo» informēja Dace Bartušēvica..

«Apzinoties, ka ģimenes budžetā var nepietikt līdzekļu, lai regulāri pārbaudītu bērnu veselību un veiktu profilakses pasākumus veselības stabilizēšanai, radījām iespēju - profesionālu speciālistu izbraukums uz skolām. Veselības pārbaude tiek veikta bez maksas. Pēc skolas vadības izvēles, veselības aprūpes speciālistu loku iespējams paplašināt, programmu raksturo «Mēness aptieka» tīkla valdes priekšsēdētājs Jonas Jazbutis.

Pirmie izbraukumi jau realizēti, veikta 300 skolēnu veselības pārbaude Rīgas skolās. Šo sociālo programmu iespējams piemērot arī Latvijas reģionos, zinot, ka tieši ārpus Rīgas, ģimeņu budžeti ir mazāki nekā galvaspilsētā.

Pārbaudes tiek veiktas mācību iestādē skolēniem piemērotā laikā. Katram skolēnam tiek piešķirta «Veselības pārbaužu karte», kurā speciālisti ieraksta rekomendācijas vai norāda konstatēto problēmu, ja tāda tiek konstatēta.

www.mēnessaptieka.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu