Zināms, kādus centralizētos eksāmenus kārtos skolēni

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Valsts izglītības satura centrs (turpmāk - VISC) ir apkopojis datus par to, kādus centralizētos eksāmenus skolēni šogad ir izvēlējušies kārtot, portālu «Apollo» informēja Kristīne Ilgaža, Valsts izglītības satura centra sabiedrisko attiecību speciāliste.

2009./2010.mācību gadā 26403 jaunieši kārtos centralizēto eksāmenu matemātikā, 24 246 - angļu valodā, bet 26 227 - centralizēto eksāmenu latviešu valodā. Līdzīgi kā tas ir bijis arī iepriekšējos mācību gados, vispopulārākais izvēles eksāmens ir centralizētais eksāmens vēsturē, to pieteikušies kārtot 10 348 jaunieši.

VISC ir aprēķinājis, ka šajā mācību gadā centralizēti kopumā nāksies izlabot vairāk nekā 103 000 pārbaudes darbus. Šobrīd arvien turpinās pedagogu pieteikšanās minēto pārbaudes darbu vērtēšanai.

Lai iegūtu vispārējo vidējo izglītību jauniešiem obligāti ir jānokārto četri pārbaudes darbi: centralizētais eksāmens matemātikā, svešvalodā un latviešu valodā, bet vienu pārbaudes darbu jaunieši var kārtot pēc savas izvēles. Tie, kas skolu ir pabeiguši agrāk vai arī vēlas uzlabot vērtējumu centralizētajos eksāmenos, līdz 1.aprīlim varēja pieteikties eksāmenu kārtošanai vairākās Latvijas augstskolās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu