Kur mācīties tālāk?

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.laidzespv.lv

Piektdien, 28.maijā, no plkst. 12:00 līdz 18:00 pie Valmieras Kultūras centra norisināsies profesiju diena «Labāk amats rokā...». Tā būs vienreizēja iespēja 8., 9., 12. klašu skolēniem, viņu vecākiem un citiem interesentiem uzzināt, kādas profesijas piedāvā apgūt vairāk nekā 20 profesionālās izglītības iestādēs un koledžās no Valmieras, tuvējiem reģioniem, kā arī citām Latvijas vietām, portālu «Apollo» informēja Elīna Kalniņa.

«Pulcinot vienkopus profesionālās izglītības iestādes, vēlamies palīdzēt ikvienam skolēnam, kurš vēl nav izlēmis, kur turpināt mācības, izdarīt pareizo izvēli, vispirms jau izvērtējot reģiona piedāvātās iespējas. Profesiju dienām ir zīmīgs moto «Labāk amats rokā...», kas apliecina, cik svarīgi mūsdienās ir iegūt labas amata prasmes, būt īstam profesionālim. Darba devējam var nebūt svarīgi, ko tu esi beidzis, bet gan - ko māki » atzīst Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās.

Valmierā profesiju dienā piedalīsies Alsviķu profesionālā skola, Cēsu profesionālā vidusskola, Ērgļu arodvidusskola, Jāņmuižas profesionālā vidusskola, Valsts Priekuļu lauksaimniecības tehnikums, Rankas arodvidusskola, Smiltenes profesionālā vidusskola, Smiltenes tehnikums, Valmieras 36.arodvidusskola un Valmieras Pārtikas ražotāju vidusskola. Speciālā stendā interesenti varēs iepazīt arī tās profesionālās izglītības iestādes, kas piedāvā unikālas mācību programmas, piemēram, Ērgļu arodvidusskolā - vienīgā Latvijā skolo topošos - kokkopjus/arboristus.

Atsevišķas profesionālās izglītības iestādes klātesošajiem rādīs meistarklases, atraktīvā veidā demonstrējot tajās apgūstamos amatus. Veiksmīgi Valmieras profesionāļi, kas savā laikā absolvējuši kādu no profesionālajām skolām, atklās, kā kļūt par īstenu amata zvaigzni. Tā Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas absolvente Evita Strādere stāstīs par to, kā kļuvusi par skaistumkopšanas salona īpašnieci un starptautisku frizieru konkursu uzvarētāju. Profesiju dienas apmeklētājus izklaidēs arī jauniešu iemīļotā grupa PER.

Profesiju dienas «Labāk amats rokā...» notiks arī Jelgavā (29.maijā, Driksas iela), Rīgā (4.jūnijā, Vērmanes dārzā), Daugavpilī (5.jūnijā, Vienības ielā), Rēzeknē (9.jūnijā, Festivāla parkā), Ventspilī (11.jūnijā, Lielajā laukumā), Liepājā (12.jūnijā, Rožu laukumā). Kopumā profesiju dienās septiņās pilsētās piedalīsies ap 70 Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošas profesionālās izglītības iestādes. Profesiju dienas organizē Izglītības un zinātnes ministrija un Valsts izglītības attīstības aģentūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu