Studiju programmai «Jurists lingvists» 15 budžeta vietas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laikā, kad palielinās starptautisko darījumu intensitāte un pieprasījums pēc augsti kvalificētiem speciālistiem darbā ar starptautisko dokumentāciju, Rīgas Juridiskā augstskola (RJA) ir vienīgā mācību iestāde Eiropā, kurā praktizējoši juristi un lingvisti var iegūt Jurista lingvista maģistra grādu. Šogad studiju programmā «Jurists lingvists» ir 15 budžeta vietas.

Maģistra studiju programma «Jurists lingvists» nodrošinās spēju brīvi strādāt mūsdienu daudzvalodu tirgū un orientēties Latvijas un Eiropas Savienības tiesību aktos. Būtiski, ka studiju process speciāli pielāgots nozares praktiķiem, dodot iespēju apvienot darbu ar kvalifikācijas paaugstināšanu maģistra studijās.

Maģistra studiju programmas «Jurists lingvists» mācībspēki ir starptautiska mēroga eksperti un profesionāļi, tostarp vieslektori no Dānijas, Somijas, Īrijas, u.c. Apgūt starptautiska līmeņa maģistra izglītību programmā «Jurists lingvists» ierodas profesionāļi arī no ārvalstīm.

Rīgas Juridiskās augstskolas maģistra studiju programma «Jurists lingvists» tiek īstenota jau trešo gadu un tās absolventi sekmīgi veido savu profesionālo karjeru gan Latvijas, gan arī starptautiskā mērogā. Augstskolas absolventi strādā LR Ārlietu ministrijā, «Swedbank», Eiropas Kopienu Tiesā, kā arī kā ārštata tulki dažādās Eiropas Savienības institūcijās un lielākajos tulkošanas birojos Latvijā. Pieteikšanās 2010./2011.gada studijām notiek līdz 28. jūnijam.

Par maģistra studiju programmu Jurists lingvistsMaģistra studiju programma Jurists lingvists piedāvā juridiskās valodas studijas. Programma domāta tiem, kuri vēlas strādāt juridiskās lingvistikas, tiesību aktu sastādīšanas, juridisku tekstu tulkošanas un rediģēšanas jomā, kā arī citās nozarēs, kas saistītas ar juridiska satura tekstiem. Programmas saturs ir balstīts uz tām prasmēm un metodēm, kas nepieciešamas, lai saprastu tiesību un valodas ciešo saikni mūsdienu daudzvalodīgajā juridiskajā vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu