Izmaiņas pedagogu izglītības prasībās

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Lai palielinātu pedagogu iespējas konkurēt darba tirgū un paaugstinātu izglītības procesa kvalitāti, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai.

Grozījumi nosaka, ka tie pedagogi, kas profesionālajā vidējā izglītībā ieguvuši pirmsskolas skolotāja profesionālo kvalifikāciju un pēc tam ieguvuši augstāko pedagoģisko izglītību, varēs strādāt par pirmsskolas skolotāju. Savukārt, ja iegūta 1.- 4.klases skolotāja kvalifikācija un apgūta atbilstoša tālākizglības programma, pedagogam būs tiesības pasniegt mācību priekšmetus pamatizglītības 5. un 6.klasē.

Ja pedagogs, iegūstot maģistra vai doktora grādu pedagoģijā vai mācāmajam priekšmetam atbilstošā zinātnes nozarē, izstrādājis zinātnisko darbu, kas saistīts ar attiecīgās izglītības pakāpes vai mācāmā priekšmeta metodiku vai didaktiku, viņš varēs strādāt atbilstošā izglītības pakāpē vai pasniegt atbilstošu mācību priekšmetu.

Grozījumi 2000.gada 3. oktobra MK noteikumos Nr. 347 «Noteikumi par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai» šodien, 2008.gada 8.janvārī, izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē, tie vēl jāapstiprina MK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu