Skolotāji saņems iepriekš plānoto atalgojumu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2009.gadā valsts budžetā paredzētais kopējais finansējums skolotāju atalgojumam ir pietiekošs, lai pedagogi algu saņemtu atbilstoši Pedagogu darba samaksas noteikumos paredzētajam apjomam – tiekoties ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadību uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics.

Mērķdotācija pašvaldībām 1.ceturksnī pārskaitītas atbilstoši likumam «Grozījumi likumā «Par valsts budžetu 2009.gadam»» un 2008.gada 29.decembra Ministru kabineta rīkojumam Nr.882 «Par fiskālās disciplīnas un uzraudzības nodrošināšanas pasākumiem», kas liedz visām ministrijām šī gada 1.ceturksnī tērēt vairāk par 21% no šim mērķim 2009.gadā paredzētās summas. Apzinoties izveidojušos situāciju, IZM vērsusies Finanšu ministrijā, lai kopīgi meklētu citus risinājumus.

Tāpat IZM valsts sekretārs uzsvēra, ka IZM informējusi pašvaldības par apjomu un kārtību, kādā tās saņēmušas un nākotnē saņems mērķdotāciju pedagogu atalgojumam. M.Gruškevics piebilda, ka jau pagājušajā gadā IZM aicināja pašvaldības atbildīgi un tālredzīgi rīkoties ar 2008.gada piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Atsevišķas pašvaldības ņēma vērā šo IZM informāciju, un tajās, uzsākot 2009.gadu, ir nodrošināts atbilstošs atalgojums par decembri no IZM pārskaitītās mērķdotācijas 2008.gadam. Taču, kā liecina IZM apkopotā operatīvā informācija, atalgojumu par 2008.gada decembri pilnā apmērā pedagogiem nevar izmaksāt tās pašvaldības, kas 2008.gada nogalē decembra atalgojumam paredzēto finansējumu izmaksāja prēmijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu