LLU var iestāties jau 27. martā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.llu.lv

Vairākas LLU fakultātes vidusskolēniem piedāvā studiju vietas ārpus konkursa jau 27.martā. Šādu iespēju var izmantot ikviens, kas apmeklēs LLU Atvērto durvju dienu.

Lauku inženieru fakultātes (LIF) prodekāns Kārlis Siļķe informē, ka LIF piedāvā piedalīties konkursā trīs specialitātēs: zemes ierīcībā, būvniecībā, vides un ūdens saimniecībā, bet ainavu arhitektūras un plānošanas specialitātē – zīmēšanas olimpiādē.

Pirmo trīs vietu ieguvēji pretendēs pilna laika studijām ārpus konkursa izvēlētajā specialitātē pie nosacījuma, ka reflektanta dokumenti un sekmes atbilst LLU 2009.gada Uzņemšanas noteikumiem. Reflektantam jābūt līdzi personu apliecinošam dokumentam. Zemes ierīcības specialitātes reflektanti un Vides un ūdenssaimniecības reflektanti var piedalīties konkursā laikā no pulksten 9.00 līdz 15.00. Būvniecības specialitātes reflektanti tiek gaidīti konkursā, kurš sāksies pulksten 12.00. Ainavu arhitektūras un plānošanas specialitātes reflektantiem zīmēšanas olimpiāde tiek organizēta pulksten 10.00 un 12.00. Konkursi un zīmēšanas olimpiāde notiks fakultātes telpās Akadēmijas ielā 19.

Savukārt Pārtikas tehnoloģijas fakultātē (PTF) studētgribētāji varēs pārbaudīt zināšanas ķīmijas konkursā. «Paredzēts, ka konkursā būs dažāda veida jautājumi, gan risināmie, gan testa veidā. Tie nebūs olimpiādes līmeņa uzdevumi, bet vidējās grūtības pakāpes uzdevumi no skolas ķīmijas pamatkursa – vispārīgās ķīmijas, neorganiskās un organiskās ķīmijas. Būs arī ļoti viegli jautājumi. Skolēniem līdzi ir jāņem rakstāmpiederumi un skolā iegūtās zināšanas,» aicina PTF pārstāve Evita Straumīte.

Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks uzņemti ārpus konkursa PTF piedāvātajās pamatstudiju programmās – «Pārtikas zinības», «Pārtikas produktu tehnoloģija» un «Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība». Konkurss notiks pulksten 12.00 Jelgavas pils 171.telpā, tā ilgums – apmēram divas stundas.

Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) prodekāne Inga Svarinska stāsta, ka arī SZF piedāvās uzdevumus tiem jauniešiem, kas vēlās iestāties ārpus konkursa fakultātes piedāvātajās studiju programmās – «Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija», «Iestāžu un uzņēmumu ārējie sakari» un «Sabiedrības pārvalde». Katrā no programmām ārpus konkursa tiks uzņemti trīs jaunieši. Pārbaudījuma veids – tests, kas notiks pulksten 11.30 SZF telpās. Katras programmas pretendentiem paredzēts atšķirīgs tests, kurā būs iekļauti jautājumi par vēsturi, sabiedrību, politiku un aktualitātēm pasaulē un Latvijā.

Kā informē Lauksaimniecības fakultātes (LF) dekāne Daina Kairiša, skolēniem, kas piedalīsies konkursā, būs jāatpazīst augi, ieži, graudi, zari, augļi un jāsaliek ar lauksaimniecības tematiku saistītās puzles. «Par iegūto pirmo vietu konkursā piešķirsim vienu papildus punktu, iestājoties augstskolā visos specializācijas virzienos: laukkopībā, dārzkopībā, zootehnikā un uzņēmējdarbībā lauksaimniecībā,» atklāj dekāne.

Jāpiebilst, ka lielākā daļa no tiem, kas iestāsies minētajās LLU programmās ārpus konkursa, studēs par valsts budžeta līdzekļiem, bet dažās – par maksu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu