Jaunieši sāk «pielaikot» profesijas uzņēmumos Cēsīs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ jaunieši no Cēsīm dodas pirmajās vizītēs uz uzņēmumiem, lai izmēģinātu spēkus interesējošajās profesijās uzņēmumos AS «Cēsu alus» un «Citrus Solutions».

Viesošanās uzņēmumos notiek akcijas «Pielaiko profesiju un uzņēmumu Cēsīs!» ietvaros, kuru aprīlī Cēsu, tuvējo novadu skolās un internetā izsludināja projekta Keep our brains at home 2 jaunieši, piedāvājot izmēģināt spēkus 13 dažādās profesijās pie darba devējiem Cēsīs.

Iepazīšanās vizītes uzņēmumos notika pirmdien, 10.maijā. AS «Cēsu alus» jaunieši devās ekskursijā pa uzņēmumu, grupās iepazina mārketinga vadītāja un dzērienu ražošanas tehnologa darba ikdienu un saņēma mājas darbu, ko prezentēs ceturtdien, 13.maijā, plkst. 14.00. Līdzīgā formā ar uzņēmumu iepazinās jaunieši, kas pieteikušies «pielaikot» digitalizācijas speciālista un telekomunikāciju inženiera profesijas uzņēmuma «Citrus Solutions» Cēsu filiālē. Tur profesiju «ēnošana» turpināsies arī piektdien, 14.maijā no plkst. 10.00, lai 13.00 kopīgi diskutētu par uzdevumiem un iespaidiem.

Akcijas mērķis ir dot jauniešiem iespēju iepazīties ar potenciālajiem darba devējiem Cēsīs, iepazīt profesijas un amatus, kuros ar augstāko un profesionālo izglītību var strādāt dzimtajā pilsētā, kā arī pārbaudīt savu piemērotību profesijai praksē un iegūt noderīgus kontaktus. Vienlaikus tas ir pamudinājums jau studiju laikā un pēc augstākās izglītības iegūšanas atgriezties, iet praksē un strādāt tieši Cēsīs.

Akcija turpināsies 21.maijā, kad jaunieši varēs doties izmēģināt spēkus «SEB bankas» un «Parex bankas» Cēsu filiālēs. Maija beigās savas profesijas ļaus «pielaikot» arī Cēsu novada pašvaldības un tās iestāžu darbinieki, kas akcijai pieteica visplašāko profesiju klāstu.

Pavisam akcijā pieteicās 31 jaunietis no 14 dažādām skolām - DA Cēsu Valsts ģimnāzijas, Cēsu Valsts ģimnāzijas, Cēsu pilsētas pamatskolas, Cēsu profesionālās vidusskolas, Cēsu vakara vidusskolas, Nītaures vidusskolas, Stalbes vidusskolas, Vecpiebalgas vidusskolas, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas, Ventspils Augstskolas, Rīgas 3.arodvidusskolas, Rīgas Biznesa koledžas un arī Aizkraukles novada ģimnāzijas.

Projekta Keep our brains at home 2 mērķis ir aktualizēt jauniešu intelektuālā potenciāla aizplūšanu no mazpilsētām un rosinātu diskusiju par izglītības, nodarbinātības un migrācijas jautājumiem, kas saistīti ar šo tendenci Cēsu pilsētā, novadā un Vidzemes reģionā, pēc iespējas arī valsts līmenī. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas (EK) atbalstu programmas Jaunatne darbībā ietvaros, taču šis paziņojums atspoguļo vienīgi projekta īstenotāja uzskatus.

Projekta autors ir biedrība «Cēsinieku klubs» - domubiedru organizācija, kas apvieno esošos un bijušos cēsniekus – savas dzimtās pilsētas patriotus. Kluba biedri sanāk kopā, lai gūtu pozitīvas emocijas un uzturētu saikni ar Cēsīm, kā arī ģenerē un realizē radošus projektus, lai brīvprātīgi un pašaizliedzīgi palīdzētu Cēsīm kļūt par modernu, attīstītu un atpazīstamu pilsētu Latvijā un Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu