Biedrība «Esi brīvs!» skolās atsāk psihologu nodarbības par atkarībām

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar mācību gada sākšanos, arī biedrība «Esi brīvs!» atsāk informatīvo un izglītojošo nodarbību ciklu Latvijas skolās, kura laikā tiek organizētas diskusijas ar skolēniem, vecākiem un pedagogiem par atkarībām, to veidiem, ar tām saistītām problēmām un iespējām no tām izvairīties.

Lekcijas jau notikušas Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā, Rīgas 4. speciālajā internātpamatskolā, Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā un Rīgas 96. vidusskolā. Oktobrī lekcijas vēl gaidāmas Zaķumuižas pamatskolā un Ropažu vidusskolā. Savukārt 29.oktobrī Cēsīs uz diskusiju aicināti Cēsu novada pedagogi, portālu «Apollo» informēja Anda Klauža, biedrības «Esi brīvs!» valdes priekšsēdētāja vietniece.

Biedrības Esi brīvs! psiholoģe runā ar bērniem par visdažādāko atkarību veidiem - alkohola lietošanu, smēķēšanu, datorspēlēm u.c., kā arī ūdenspīpēm, attiecībām, iepirkšanos, loterijām un TV spēlēm, ko bieži sabiedrībā neuzskata par atkarību iemesliem, bet, kas var nest ne mazāku kaitējumu, kā «ierastie» atkarību veidi.

Biedrības Esi brīvs! valdes priekšsēdētāja Dace Freiberga atzīst: «Bezmaksas lekcijas notiek skolās jau piekto mācību gadu, un ir patiešām liels gandarījums, ka ne tikai visi iesaistītie, bet arī sabiedrība atzinīgi vērtē nodarbību ieguvumus. Mūsu pieeja atklāj jaunas mācību metodes skolēniem, viņu vecākiem un pedagogiem, parādot, ka par problēmām var runāt arī savādāk - nevis moralizējot un pārmetot, bet izskaidrojot un kopīgi diskutējot.»

Biedrības Esi brīvs! galvenā atbalstītāja - Latvijas Spēļu Biznesa asociācijas (LSBA) valdes priekšsēdētājs Ģirts Ludeks komentē: «Šogad budžets pašvaldībām ir ievērojami samazināts, piespiežot izglītības iestādēs pavisam atteikties no speciālistu konsultācijām, tāpēc priecājamies, ka esam spējuši saglabāt Esi Brīvs! lekciju tradīciju.«

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu