Iedzīvotāji: izglītības sistēma tiek sagrauta

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka pašlaik tiek sagrauta izglītības sistēma. Tas atklāts jaunākajā «DnB Nord Latvijas barometrā».

Aptaujā noskaidrojies: tikai 15% iedzīvotāju uzskata, ka pašreiz notiek sen vajadzīgās reformas šajā jomā, savukārt lielākā daļa jeb 57% pauduši atbildi, ka Latvijas izglītības sistēma tiek sagrauta. Savukārt 63% gatavi atbalstīt skolotāju streikus.

Jautāti, kas, pēc viņu domām, ir vainīgs problēmās izglītības jomā, cilvēki visbiežāk (51%) atbildēja, ka šai nozarei ir nepietiekams finansējums, kā arī vainojams politiķu attieksmes trūkums. Savukārt gandrīz puse jeb 49% ir pārliecināti, ka pie notiekošā vainojama Izglītības un zinātnes ministrijas, skolu valžu un citu izglītības iestāžu darbinieku nekompetence un neizdarība.

Iedzīvotāji uzskata, ka galvenās sekas, kas paredzamas, slēdzot mazās skolas, visdrīzāk būs tādas, ka daudzi bērni nevarēs apmeklēt skolu un iegūt izglītību, kā arī pasliktināsies kultūrvide lauku apvidos un pieaugs skolotāju bezdarbs.

Domājot par situāciju Latvijā, kāda būtu attieksme skolotāju streika gadījumā, 32% respondentu pauda viedokli, ka tādu noteikti atbalstītu, savukārt 31% — drīzāk atbalstītu. Pret šādu rīcību būtu vien 8% cilvēku, bet 13% nevarēja sniegt atbildi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu